Η τέλεια διακόσμηση κήπου μπορεί να γίνει πραγματικότητα με απλά διακοσμητικά στολίδια, τα οποία αν συνδυαστούν κατάλληλα θα αναδείξουν στο μέγιστο βαθμό τον κήπο σας.

Όμορφα στολίδια για τη διακόσμηση του κήπου

Χρησιμοποιήστε όμορφα στολίδια και διακοσμητικά κήπου, όπως φωτιστικά και φανάρια, μικρές ξύλινες δημιουργίες που θα αναδείξουν τη διακόσμηση στον κήπο σας διαμορφώνοντας τον σύμφωνα με το δικό σας γούστο.

Τα γήινα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα με την πρασινάδα που υπάρχει τριγύρω και τα σφυρήλατα σιδερένια αντικείμενα είναι ιδανικά για να αναδείξουν τον χώρο.

 

Σχεδιάστε τον υπαίθριο χώρο

Το να επιλέξουμε το ιδανικά έπιπλα για το σαλόνι του σπιτιού μας είναι κάτι συνηθισμένο το οποίο κάνουμε όλοι μας. Από την άλλη όμως, ελάχιστοι επιλέγουν τα σωστά έπιπλα για τον κήπο τους ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Βάλτε στόχο με αργά και σταθερά βήματα να δημιουργήσετε την τέλεια διακόσμηση κήπου επιλέγοντας προσεχτικά τι θα τοποθετήσετε μέσα σε αυτόν.

 

Προσπαθήστε να το ταιριάξετε με το εξωτερικό στυλ του σπιτιού σας

Κάντε την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων ανάλογα με τις αποχρώσεις που επικρατούν στην εξωτερική όψη του σπιτιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να ταιριάξετε απόλυτα την εξωτερική εμφάνιση και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ιδιαιτέρως περίπλοκα πράγματα.

«Ντύστε» την είσοδο του κήπου

Ακόμα και σε ένα μικρό χώρο μια ακολουθία  με κατευθυνόμενα περάσματα και μονοπάτια προσθέτουν στο χώρο μια αίσθηση μυστηρίου σε μια συνηθισμένη βόλτα. Τοποθετήστε πλάκες από πέτρα και γλάστρες κατά μήκος της διαδρομής που θέλετε να χαράξετε, ενώ με την προσθήκη κιγκλιδωμάτων με ρετρό και vintage σχέδια, η διακόσμηση κήπου θα αποκτήσει μια μορφή που θα κερδίσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό του είδους. Τέλος, προσθέστε πολύχρωμα λουλούδια και αναρριχώμενα φυτά όπως για παράδειγμα βουκαμβίλιες κτλ. και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε φτιάξει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση κήπου.

Η σωστή επίπλωση στη διακόσμηση κήπου είναι αρκετά σημαντική

Ξεχάστε τις απλές πλαστικές καρέκλες και τα φθηνά τραπέζια που είχατε μέχρι τώρα στην αυλή σας. Πλέον ήρθε η ώρα να επενδύσετε στην επίπλωση του κήπου, ώστε να ταιριάζει αισθητικά με τον χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα με από την πρώτη κιόλας ημέρα, μπορείτε κάνοντας σωστές αγορές λίγο – λίγο κάθε χρόνο να καταφέρετε να έχετε έπιπλα που διατηρούνται για δεκαετίες και έτσι σε 2 – 3 χρόνια.

Αργά αλλά σταθερά και με υπομονή (λόγω του ότι οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά) θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στην επίπλωση της αυλής, που σε συνδυασμό με τα φυτά και τα υπόλοιπα διακοσμητικά tips να σας κάνουν να μη θέλετε να αποχωριστείτε τον κήπο σας και ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες του έτους.

διακόσμηση κήπου ιδέες συμβουλές