Τα βότανα που μας προσφέρει η φύση έχουν πολλές και ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας, εκτός από το να «καθαρίζουν» τον οργανισμό μας από τοξίνες και αλλά βλαβερά συστατικά έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες αν λαμβάνονται με σωστό τρόπο και σε συνδυασμό και χρήση άλλων βοτάνων.
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα νεφρά από άλατα, δηλητήρια και οτιδήποτε άλλο ανεπιθύμητο υπάρχει στον οργανισμό μας και να κάνουμε τέλεια αποτοξίνωση.

Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό με λιγότερο από ένα ευρώ;
Είναι εύκολο και απλό το μυστικό για να πετύχουμε καθαρισμό των νεφρών είναι ο μαϊντανός.

Καθαρίστε τα νεφρά

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το φυσικό καθαρτικό φίλτρο για τα νεφρά.

Πάρτε ένα ματσάκι μαϊντανό και πλύνετε καλά, στη συνέχει βράστε το για 10 λεπτά σε μία κατσαρόλα, αφήστε να κρυώσει και αδειάστε το υγρό σε ένα μπουκάλι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να το φιλτράρετε.Τέλος τοποθετείτε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα και ο μαϊντανός θα κάνει τη δουλεία του και θα καθαρίσει τα νεφρά σας από άλατα και άλλα ανεπιθύμητα δηλητήρια, σε λίγες μέρες θα αισθανθείτε τη διαφορά.

Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι ότι θα αποβάλλεται οτιδήποτε επικίνδυνο για τα νεφρά.

Καθαρίστε τη χολή

Μία φορά την εβδομάδα και τέσσερις φορές τον μήνα ακολουθείτε επακριβώς τα εξής:
Φέρ’ ειπείν την Δευτέρα το πρωί δεν τρώμε τίποτα, το μεσημέρι ένα πιάτο φιδέ στεγνό, το βράδυ τίποτα.

Στις 9 (το βράδυ) έχουμε σε ένα ποτήρι τού νερού κατά τα ¾ έλαιον φαγητού χωρίς οξέα αν είναι δυνατόν ( εννοεί παρθένο ελαιόλαδο).
Το υπόλοιπο ¼ βάζουμε, αφού προηγμένως βράσουμε φύλλα σινναμικής, ώστε να βγάλουμε το χρώμα του κονιάκ.

Το ανακατεύουμε (το λάδι και το υγρό της σιναμικής) και το πίνουμε και αμέσως κατακλινόμαστε στο δεξιό μέρος, μέχρι της 5 το πρωί.

Αμέσως στης 5 πίνουμε μια λεμονάδα καθαρτική.
Μετά από 1 – 2 ώρες περίπου θα ενεργηθούμε. Θα προτιμήσουμε ένα ιδιαίτερο δοχείο, ώστε μετά το πέρας της κενώσεως να συμπληρώσουμε νερό και τα αναδεύουμε.
Αυτά που βγήκαν από την χολή θα έρθουν στην επιφάνεια. Είναι κάτι πράσινα (όπως οι παστίλιες μπαλντά) στην αρχή λίγα.

Την επόμενη εβδομάδα επανάληψη. Τα εξαχθέντα θα είναι περισσότερα.
Την Τρίτη εβδομάδα περισσότερα από την πρώτη.
Την δε τέταρτη εβδομάδα λιγότερα από την πρώτη.
Κατά αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται η χολή τελείως. Έξοδα θεραπείας 50 δραχμαί.
Πηγή: Συνταγές και βότανα του Παχώμιου Τσάκωνα.
Ο Γυμνάσιος Λαυριώτης-Επιμέλεια Γ.Ι. Κούκας-Εκδόσεις Λέων-Αθήνα 1975

Προφυλάξεις: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας με δική σας πρωτοβουλία.
Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε απαραιτήτως τον ιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιουδήποτε βοτάνου ή θεραπείας.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την συνταγή ειδικού ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρήση των πληροφοριών.