Ο χρόνος είναι χρήμα στη εποχή μας γιαυτό κάθε χρήσιμη συμβουλή που μπορεί να μας βοηθήσει να κερδίσουμε χρόνο και να φέρουμε εις πέρας οποιαδήποτε εργασία πιο γρήγορα και πιο εύκολα είναι πάντοτε καλοδεχούμενη με ιδιαίτερη χαρά.

Όπως συμβαίνει με τα κολπάκια που θα δούμε παρακάτω και θα μας χρησιμεύσουν σε συνταγές μαγειρικής και φυσικά στις σαλάτες, καθώς μπορούμε να κόψουμε στη μέση με μόνο μία κίνηση όλα τα ντοματίνια και να τα χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες ή τα φαγητά μας.

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος, βάζετε όλα τα ντοματίνια μαζί σε ένα πιάτο και καλύπτετε από πάνω με ένα ακόμη πιάτο, φροντίζοντας να υπάρχει κενό ανάμεσα τους, πιέζετε ώστε να σταθεροποιηθούν καλά τα ντοματίνια και στη συνέχεια με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι περνάτε από το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα πιάτα. Αυτό ήταν είστε έτοιμοι, με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κόβετε δέκα – δέκα τα ντοματίνια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μια απλή και εύκολη διαδικασία.

Πως να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες με μια κίνηση

 

Πολύ συχνά φτιάχνουμε κόκκινη σάλτσα ντομάτας  για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά μας, φυσικά οι περισσότεροι δεν παρασκευάζουμε μόνοι μας τις κόκκινες σάλτσες αλλά προτιμάμε την εύκολη λύση του super market, εμείς λοιπόν σας προτρέπουμε να αρχίσετε από σήμερα κιόλας να τις φτιάχνετε μόνοι σας (στον ελεύθερο χρόνο) και να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Διαβάστε πως θα τις διατηρήσετε περισσότερο καιρό: Σάλτσα ντομάτας, πως δε θα πιάσει μούχλα

Φτιάξτε τις και φυλάξτε  στο ψυγείο, με αυτόν τον τρόπο θα τρώτε πιο υγιεινά καθώς δε περιέχουν συντηρητικά  τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και είναι τα γνωστά σε όλους μας «Ε»  που «κοσμούν» όλες τις συσκευασίες με φαγώσιμα στη στήλη των συστατικών (αν ρίξετε μία ματιά στις ετικέτες τον προϊόντων θα δείτε πολλά από αυτά).

Σήμερα θα δούμε ένα τρικ για να γλυτώσετε το δύσκολο έργο του ξεφλουδίσματος της ντομάτας.
Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα γλιτώνατε αν μπορούσατε εύκολα και απλά να τις ξεφλουδίσετε σε χρόνο dt.
Για να καταφέρετε να ξεφλουδίσετε τη ντομάτα με μια κίνηση πρέπει να πάρετε ένα μαχαίρι και να χαράξετε ένα σταυρό στη φλούδα της (όπως φαίνεται στη φωτογραφία), στη συνέχεια βουτήξετε  για 3 – 4 λεπτά σε ζεστό νερό. Αμέσως μετά βγάζετε και τις βάζετε σε άλλο μπολ με κρύο νερό. Μετά από 2 λεπτά περίπου θα διαπιστώσετε ότι ήδη η φλούδα έχει ξεκολλήσει, τραβώντας  με το χέρι με προσοχή θα αφαιρείτε ολόκληρη χωρίς να σας παιδεύει και φυσικά με μια απλή κίνηση.

Προσοχή: το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό αλλά ζεστό.
Δοκιμάστε και τις δύο συμβουλές μας, θα σας γλιτώσουν από κόπο και χρόνο.