Θα δούμε σήμερα μικρά μυστικά για το νοικοκυριό που θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε πιο εύκολα τα μαύρα στίγματα και τις βρομιές που μένουν πάνω στο σίδερο μέχρι και πως θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε πιο λευκά ρούχα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στο νοικοκυριό σας, γλυτώνοντας σας από κόπο και χρόνο.

Βγάλτε τα μαύρα σημάδια που μένουν πάνω στο σίδερο

Συνήθως το σίδερο μαζεύει στο κάτω μέρος του μαυρίλα, η οποία δημιουργείτε είτε από βρομιές, είτε από τις στάμπες που έχουν τα ρούχα, κάτι το οποίο εκτός από αντιαισθητικό μπορεί να λερώσει τα ρούχα κατά το σιδέρωμα.

Για να αφαιρέσετε αυτά τα βρώμικα υπολείμματα από το σίδερο μπορείτε να προμηθευτείτε τα ειδικά μαντιλάκια που βάζουν συνήθως στο στεγνωτήριο ρούχων. Βάλετε το σίδερο να ζεσταθεί για λίγο και στη συνέχεια πάρτε ένα μαντιλάκι και τρίψτε καλά μέχρι να φύγει η βρωμιά.
Με αυτό το εύκολο κολπάκι μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το σιδερό χωρίς να φοβάστε μη λερωθούν τα ρούχα σας κατά το σιδέρωμα.

Πως να επαναφέρεται το χαλί ή τη μοκέτα

Έφτασε η εποχή που πρέπει σιγά-σιγά να μαζέψουμε τα χαλιά, όμως καθώς τα μαζεύετε για να τα αποθηκεύσετε ανακαλύπτετε ότι έχουν αποκτήσει ένα βαθουλώματα από τα έπιπλα που ακουμπούσαν επί μήνες πάνω τους, όπως ο καναπές ή τα τραπέζια.

Για να αφαιρέσετε αυτές τις εσοχές και να το ξανά φέρετε στην αρχική του κατάσταση, πάρτε ένα πιρούνι και χτενίστε το χαλί ή την μοκέτα στο σημείο που έχει κάνει το βαθούλωμα, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να γίνει και πάλι όπως ήταν πριν.

Λεύκανση λευκών ρούχων

Για να αποκτήσεις πιο λευκά ρούχα, πρόσθεσε λεμόνι. Κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις για τα λευκά ρούχα (αν θες να πετύχεις το λευκό του Τide, που έλεγε και μία διαφήμιση), είναι να προσθέσεις μία φέτα λεμόνι, σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να τοποθετήσεις τα ρούχα σου για δέκα λεπτά, έτσι θα έχεις καταφέρει τη λεύκανση των λευκών ρούχων που έχεις στη ντουλάπα σου και είχαν αρχίσει να αποκτούν μια κιτρινίλα.

Έξτρα tip για παγάκια χωρίς άλατα

Αν θες να φτιάξεις καθαρά παγάκια, πρέπει πριν βάλεις το νερό σε παγοκυψέλες ή παγοθήκες να το βράσεις. Με αυτόν τον τρόπο τα παγάκια θα βγουν καθαρά και απαλλαγμένα από άλατα.