Όταν θέλετε να φτιάξετε τηγανιτά και  ετοιμάζετε τηγανιτές πατάτες (οι αγαπημένες μου και πολλών ακόμη είμαι σίγουρη), μελιτζάνες, κολοκυθάκια ή οτιδήποτε άλλο, για να έχετε ένα τραγανό αποτέλεσμα χρειάζεται πρώτα να αλευρώσετε και μετά να τα τοποθετήσετε σε καυτό λάδι. Τις περισσότερες φορές όμως μένει μια γεύση από το αλεύρι που εντέλει χαλάει το τελικό αποτέλεσμα και οι κόποι μας πάνε χαμένοι. Πολλές φορές ενώ έχουμε αλευρώσει δυστυχώς τα τηγανητά δεν βγαίνουν τραγανά.
Τι φταίει τελικά και δεν έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε;

Για να γίνουν τα τηγανιτά τραγανά και γευστικά

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα τηγανιτά θα έχουν τέλειο τραγανό και γευστικό αποτέλεσμα τότε το μυστικό είναι απλό:

Κάθε φορά πριν το τηγάνισμα, μη ξεχνάτε να αλευρώνετε τα λαχανικά σας κανονικά όπως θα κάνατε και πριν, αλλά αμέσως μετά βουτήξτε σε μπολ που έχετε γεμίσει με νερό, τινάξτε ελαφρά για να φύγει το περισσότερο νεράκι και βάλτε κανονικά στο τηγάνι.
Αυτή η διαδικασία που ίσως δε γνωρίζατε μέχρι τώρα θα κάνει τα φαγητά τραγανά και γευστικά χωρίς να μένει μια ανεπιθύμητη γεύση από το αλεύρωμα.

Μπορεί βέβαια να πιτσιλίζει λίγο παραπάνω λόγω του νερού που έχει απομείνει πάνω στα τηγανητά, αλλά με αυτό τον τρόπο το λάδι μένει καθαρό όσες φορές και αν το χρησιμοποιήσετε και μέχρι να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα.

Το τηγάνισμα με μία οδοντογλυφίδα μπορεί να γίνει τέλειο

Μπορεί να μη φημίζονται ως τα πιο υγιεινά φαγητά που μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας, παρόλα αυτά όλοι μας τα προτιμάμε για την υπέροχη γεύση και τη νοστιμιά τους, γιαυτό σήμερα θα μάθουμε ένα κολπάκι για τέλειο τηγάνισμα.

Όταν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως το λάδι  έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για τα τηγανιτά μας, η οποία είναι μέτρια προς δυνατή, βουτάμε μέσα στο λάδι μία οδοντογλυφίδα αν σχηματιστούν γύρω της φυσαλίδες τσιτσιρίσματος σίγουρα έχει αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία,

Εναλλακτικά μπορείτε να το δοκιμάσετε με κάποιο άλλο ξύλινο σκεύος όπως το χερούλι από μία ξύλινη κουτάλα ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι, εμείς σας προτείνουμε την οδοντογλυφίδα ως καλύτερη λύση αφού γλιτώνετε το πλύσιμο και απλώς μετά το πέρας της μαγειρικής την πετάτε στα σκουπίδια.