Η μαγειρική απαιτεί καθημερινά πολλές ώρες για να καταφέρουμε να βγάλουμε ένα σωστό τελικό αποτέλεσμα, γιαυτό αν υπάρχουν κάποια tips που θα μας βοηθήσουν να γλυτώσουμε χρόνο, είναι πάντοτε καλοδεχούμενα όπως και οι χρήσιμες συμβουλές που θα δούμε στη συνέχεια και θα μας βοηθήσουν να γλυτώσουμε αρκετό χρόνο για το καθάρισμα και ξεφλούδισμα του σκόρδου, της πατάτας, του ροδιού, αλλά ακόμα και των αμυγδάλων που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία είναι.

Πως να ξεφλουδίσετε ένα σκόρδο σε λιγότερο από 10″!

Πολλοί ίσως σκεφτείτε πως το κόλπο το γνωρίζετε ήδη, αρκεί να πιέσετε τις σκελίδες με ένα μαχαίρι για να το ξεφλουδίσετε, το τέχνασμα όμως που ακολουθεί, είναι ακόμα πιο γρήγορο και χωρίς να χρειάζεστε να τα πιέσετε με το μαχαίρι. Θα χρειαστείτε 2 μπολ και μια επιφάνεια κοπής. Δείτε το βίντεο και ξεφλουδίστε το σκόρδο σε δευτερόλεπτα.

Ξεφλουδίστε την πατάτα σε 3»

Αν θέλετε να φτιάξετε τον αγαπημένο σας πουρέ και το ξεφλούδισμα της πατάτας σας φαίνεται χρονοβόρο, τότε σας έχουμε τη λύση.
Μόλις βράσουν βουτήξτε τις κατευθείαν σε παγωμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια πιάστε την κάθε πατάτα με τα δύο χέρια, στρίψτε και τραβήξτε τη φλούδα.

Η πατάτα σας είναι έτοιμη να τη λιώσετε και να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο πουρέ.
Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε με περισσότερες λεπτομέρειες τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Καθαρίστε το ρόδι σε δευτερόλεπτα

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έχουμε μιλήσει πολλές φορές, παρόλα αυτά έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για το «μαγικό» αυτό φρούτο, ξέρω ότι κάποιοι από εσάς το λατρεύετε ενώ κάποιοι απλά το μισείτε όχι επειδή δε σας αρέσει αλλά επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο να το καθαρίσετε καθώς χρειάζεται αρκετή δουλειά. Τέρμα στο δύσκολο καθαρισμό του ροδιού με έναν πανεύκολο τρόπο, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ξύλινη κουτάλα και ένα μαχαίρι.

Πάρτε ένα ρόδι και κόψτε όπως φαίνεται στο βίντεο, ανοίξτε το στη μέση και στη συνέχεια πάρτε την ξύλινη κουτάλα, χτυπήστε μέχρι να μαζέψετε όλους τους σπόρους του σε ένα μπολ. Να είστε σίγουροι ότι το καθάρισμα του ροδιού δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο και θα το κάνετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Καθαρίστε και ασπρίστε αμύγδαλα και φουντούκια  σε λίγα λεπτά

Το τελευταίο και καλύτερο tip το φυλάγαμε για το τέλος αφού πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια.
Αν η συνταγή απαιτεί ασπρισμένα αμύγδαλα τότε το τέχνασμα που ακολουθεί είναι ιδανικό για εσάας, αφού σε λίγα λεπτά θα αφαιρέσετε τη φλούδα από τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα.

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και προσθέστε 1 κοφτό κουταλάκι με μπέικιν πάουντερ, τοποθετήστε στη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 1 λεπτό. Αμέσως μετά στραγγίξτε και τοποθετήστε πάλι σε ένα μπολ με κρύο νερό, αφήστε για 2 λεπτά να μουλιάσουν. Πλέον τα αμύγδαλα και τα φουντούκια ξεφλουδίζονται πανεύκολα με μια μόνο κίνηση των δαχτύλων.