Τα μπαχαρικά έχουν χρήσιμα αρωματικά συστατικά για τη κουζίνα και βοηθάνε στο τελικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο πιάτο προσδίδοντας στα φαγητά μας άρωμα και γεύσεις.

Το πιπέρι θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών και έχει μακρά ιστορία, αφού χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες ως καρύκευμα σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Μάλιστα θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι,  είναι ίσως το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο μπαχαρικό σε όλον τον κόσμο. Προσθέτει βαθιά γεύση σχεδόν σε όλα τα αλμυρά φαγητά, ακόμα όμως και στα γλυκά.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του και  θα το βρείτε σε διάφορες αποχρώσεις, μαύρο, λευκό, κόκκινο ή πράσινο, όλα προέρχονται από την ίδια ποικιλία. Αναπτύσσονται σαν τσαμπιά (όπως τα σταφύλια) και συλλέγονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης τους.
Τι είναι το καθένα, που και πως το χρησιμοποιούμε, καθώς και μικρές συμβουλές μπορείτε να δείτε εδώ: Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε

Σήμερα θα αναφερθούμε στο πράσινο πιπέρι που προέρχεται από το «κοινό πιπέρι», ένα θάμνο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα δέκα μέτρα ύψος. Το πράσινο πιπέρι αποξηραίνεται αλλά δε δέχεται την ίδια επεξεργασία, είναι είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με το μαύρο (αυτός είναι ένας λόγος που δε δικαιολογεί την υψηλή τιμή που έχει στο εμπόριο).
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για το πράσινο πιπέρι.

Η γεύση του:
Το πράσινο πιπέρι συλλέγεται σχετικά νωρίς  πριν προλάβει να ωριμάσει με αποτέλεσμα η γεύση του να είναι ήπια. Έχει ιδιαίτερο άρωμα, αρκετά διακριτικό και ελαφρύ, πρόκειται για ένα από τα εκλεκτά μπαχαρικά της γαλλικής κουζίνας.

Που Χρησιμοποιείται:
Χρησιμοποιείται για να προσδώσει ένα λεπτό άρωμα αρκετά ιδιαίτερο σε φιλέτα και γενικώς πιάτα με κρεατικά, είναι επίσης ένα ιδανικό μπαχαρικό για πίτσες σάλτσες και σαλάτες.

Πως Χρησιμοποιείται:
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή ελαφρά χτυπημένο στο γουδί (καλό είναι να αποφύγετε να το τρίψετε σε μύλο). Μετά το άλεσμα χάνει τη γεύση του σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιαυτό θα πρέπει να διατηρείται σε κόκκους και να αλέθετε μόνο την ποσότητα που θέλετε κάθε φορά να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να φτιάξετε στο γουδί ένα μείγμα από χοντρό αλάτι, αποξηραμένο βασιλικό και φυσικά πράσινο πιπέρι. Πρόκειται για ένα υπέροχο καρύκευμα που έχει τη δική σας σφραγίδα, είναι πλούσιο σε αρώματα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις συνταγές για τέλεια γευστικά αποτελέσματα.