Το πράσινο τσάι μάτσα (matcha green tea) έχει πλούσια οφέλη για την υγεία. Μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, να ανεβάσει τη διάθεση και να βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να κάψουμε πιο γρήγορα το περιττό λίπος και επίσης είναι το ιδανικό αντί-γηραντικό βότανο.

Το πράσινο τσάι μάτσα δεν είναι ένα συνηθισμένο είδος πράσινου τσαγιού, στην πραγματικότητα η διαφορά τους προέρχεται από τον τρόπο που αναπτύσσεται και επεξεργάζεται το φυτό πριν φτάσει στην αγορά.

Σημαντική διαφορά έχει επίσης και ο τρόπος που πίνεται. Το πράσινο τσάι μάτσα προέρχεται από το ίδιο φυτό τσαγιού, όμως για αυτό το προϊόν συλλέγονται μόνο τα μικρά και τρυφερά φύλλα που υπάρχουν στην κορυφή του θάμνου. Η συλλογή των φύλλων γίνεται με το χέρι και πίνουμε αμέσως μόλις αναμειχθεί με νερό.

Τα οφέλη από το πράσινο τσάι μάτσα (matcha green tea)

πράσινο-τσάι-μάτσα-βότανο-οφέλη-υγεία-1

Το τσάι μάτσα, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή από όλα τα superfoods που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Έχει πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση, συμβάλλοντας επίσης στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών.

Η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά είναι μεγαλύτερη από το ρόδι και τα βατόμουρα, 2 από τα πιο γνωστά φρούτα με υψηλή διατροφική αξία που βρίσκονται στη κορυφή της λίστας των superfoods.

Είναι γνωστό ότι τα βατόμουρα και το ρόδι είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, όμως το τσάι μάτσα προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο προστασίας.

Οι αντι-γηραντικές του ιδιότητες

Οι Κινέζοι πιστεύουν εδώ και αιώνες ότι πρόκειται για ένα βότανο το οποίο είναι «ελιξήριο της αθανασίας». Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και κατεχίνες, ουσίες που έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση και καθιστούν το ρόφημα του βοτάνου ως μια εκπληκτική υπερτροφή αντιγήρανσης.

Οι κατεχίνες και οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που περιέχονται στο πράσινο τσάι και μπορούν να μας προστατεύσουν από πολλά είδη καρκίνου, καθώς επίσης και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Το τσάι μάτσα έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη προστασία και καλύτερη υγεία της επιδερμίδας, αφού την προστατεύουν από την υπεριώδη UV ηλιακή ακτινοβολία και βελτιώνουν την ελαστικότητα της.

Πίνοντας ένα φλιτζάνι του ροφήματος καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας και να προάγει την καλύτερη υγεία του δέρματος. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σκόνη από το βότανο αυτό και να το χρησιμοποιήσετε για τις κηλίδες που τυχόν έχετε στο δέρμα.

Πως φτιάχνεται και πως καταναλώνεται

Μπορείτε να φτιάξετε και να πίνετε μικρές ποσότητες τσαγιού, το οποίο αποτελείται από 1/4 με 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από τσάι μάτσα, αναμεμιγμένο με 1φύτζάνι ζεστό νερό (αλλά όχι βραστό) την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλα τα πλούσια και ευεργετικά για την υγεία οφέλη στον οργανισμό σας.