Τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού είναι τα κουνούπια και οι μύγες, τα πρώτα γιατί μας τσιμπάνε και μας πίνουν το αίμα, τα δεύτερα γιατί κάθονται πάνω στο φαγητό μας κουβαλώντας χίλια δυο μικρόβια.

Γιαυτό σήμερα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διώξουμε τα ανεπιθύμητα έντομα από το σπίτι με φυσικούς τρόπους.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια

Για να διώξετε τα κουνούπια μια για πάντα, χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια γερανιού ή σιτρονέλας, τα κουνούπια απεχθάνονται τη μυρωδιά που αναβλύζουν αυτά τα δύο φυτά.
Επίσης για να απομακρύνετε τα κουνούπια με τη χρήση φυτών, μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρα βασιλικό και να την τοποθετήσετε έξω από το παράθυρο σας ή την μπαλκονόπορτα, η μυρωδιά του βασιλικού είναι επίσης άλλη μία μυρωδιά που απεχθάνονται τα κουνούπια.

Ένα ακόμη κολπάκι με φυσικά υλικά ακολουθεί στη συνέχεια και είναι αρκετά αποτελεσματικά για τα κουνούπια.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μια χάρτινη σακούλα
  • Ψαλίδι
  • Σπάγκο
  • 1 Διακορευτή
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Διαδικασία:

Κόβετε σε οριζόντιες λωρίδες τη χάρτινη σακούλα και κάνετε τρυπούλες με το διακορευτή, ώστε να δέσετε το σπάγκο και να μπορέσετε στη συνέχεια να κρεμάσετε τις λωρίδες.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε μερικά λεπτά να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία, στη συνέχεια βουτήξτε μέσα κάθε χάρτινη λωρίδα μέχρι να καλυφθεί και από τις πλευρές. Κρεμάστε τις χάρτινες λωρίδες και αφήστε τις να στεγνώσουν.
Προσοχή: Επειδή το μείγμα θα στάξει και θα λερώσουν το πάτωμα φροντίστε να τοποθετήσετε κάτω από το σημείο μερικές σελίδες από παλιά εφημερίδα.

Μόλις οι ταινίες είναι έτοιμες και έχουν στεγνώσει, μπορείτε να τις κρεμάσετε σε όποιο σημείο του σπιτιού επιθυμείτε για να παγιδεύσετε τα ενοχλητικά έντομα.

Tips: Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια θα υποχωρήσουν γρήγορα αν τρίψετε την περιοχή με μαϊντανό, μισό κρεμμύδι ή πλυθείτε με σαπούνι Μασσαλίας.

Απαλλαγείτε από τις μύγες

Ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα κάνουν τις μύγες να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρεμάσετε σακούλες με νερό.
Η σακούλα με το νερό λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός κάνοντας αντανάκλαση του φωτός, με αποτέλεσμα να δημιουργεί στη μύγα την ψευδαίσθηση της κίνησης, που σαν αποτέλεσμα έχει να αισθάνονται απειλή καθώς θεωρούν ότι η κίνηση προέρχεται από κάποιον εχθρό που είναι κοντά και παραμονεύει για να γίνουν το επόμενο του θήραμα του.

Αν πάλι δε θέλετε να έχετε κρεμασμένες σακούλες με νερό γιατί είναι μια αντιαισθητική εικόνα, θα σας πούμε και άλλα δύο μυστικά ώστε να γνωρίζετε τι απωθεί της μύγες.

Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του ζεσταμένου ξυδιού, αυτό τις κάνει να το «βάζουν στα πόδια».

Επίσης αυτό που απωθεί της μύγες είναι τα ανοικτά χρώματα του πράσινου και του μπλε.

Για να φύγουν οι μύγες από το σπίτι θα σας πω ένα ακόμα κολπάκι που έμαθα στην Ισπανία.
Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού λεμόνια που έχετε κόψει στη μέση και μέσα σε αυτά μοσχοκάρφια.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα αυτό το καλοκαίρι και ξενοιάστε από τα ενοχλητικά έντομα.