Μας έχει τύχει πολλές φορές αυτά τα δύο προϊόντα να μείνουν στο ψυγείο για πολλές μέρες και να πιάσουν μούχλα. Γιαυτό αποφασίσαμε να ψάξουμε και να βρούμε πως θα μπορέσουμε να τα αποθηκεύσουμε σωστά ώστε να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να πιάσουν μούχλα. Τελικά η έρευνα απέδωσε «καρπούς» και αφού το δοκιμάσαμε στο δικά μας τυριά και τις σάλτσες, βεβαιωθήκαμε ότι έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης μαζί σας για να μπορέσετε να φυλάξετε σωστά αυτά τα δυο φαγητά και να αποτρέψετε τη δημιουργία επικίνδυνων για την υγεία μυκήτων, ή αλλιώς τη γνωστής σε όλους μούχλας.

Πως δε θα πιάσει μούχλα η σάλτσα ντομάτας

Έχεις φτιάξει σάλτσα ντομάτας αλλά φοβάσαι ότι αν την αποθηκεύσεις για πολύ καιρό θα πιάσει μούχλα και θα αναγκαστείς να την πετάξεις και να πάει χαμένη και η σάλτσα και η ντομάτα;
Δεν υπάρχει λόγος πλέον να ανησυχείς! Μπορείς να φτιάξεις όση σάλτσα θέλεις μια μέρα που θα έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και να την φυλάξεις για αρκετές μέρες ώστε να την χρησιμοποιήσεις όπου και όποτε εσύ θελήσεις.

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να αποτρέψεις τη δημιουργία μούχλας, είναι να βάλεις τη σάλτσα σε γυάλινα βάζα. Στη συνέχεια φρόντισε να κλείσει το καπάκι τους καλά και τοποθέτησε στο ψυγείο ανάποδα. Πρέπει δηλαδή  το καπάκι να κοιτάει προς τα κάτω και αυτό να είναι η βάση για τα βάζα μας.
Έτσι θα καταφέρεις να κρατήσεις τη η σάλτσα για περισσότερο διάστημα χωρίς να χαλάσει.

Πως να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας στο τυρί

Έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές το τυρί που αγόρασες πριν από λίγες μέρες και το φυλάς στο ψυγείο σου, έχει ήδη αρχίσει και μουχλιάζει;
Περίμενες ότι θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, αλλά δεν ξέρεις τι φταίει και τελικά άρχισε να αλλοιώνεται;

Μην ανησυχείς το ψυγείο δουλεύει μια χαρά και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι όταν κόβεις το τυρί να μην ακουμπάς πάνω τα δάχτυλα σου. Τα βακτήρια που κουβαλάς πάνω στα δάχτυλα είναι ο λόγος! Το τυρί δεν αντέχει για αρκετό καιρό και δημιουργείτε μούχλα, αυτό συμβαίνει διότι τα βακτήρια επιταχύνουν την αλλοίωση των τροφίμων.

Την επόμενη φορά προσπάθησε να μη ακουμπήσεις με γυμνά χέρια πάνω στο τυρί. Για να το κρατάς θα μπορούσες να ακουμπάς τη συσκευασία που είχε όταν το αγόρασες. Έτσι τα χέρια σου δε θα έρχονται σε επαφή με το τυρί και θα καταφέρεις να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Πείτε τη γνώμη σας, μας ενδιαφέρει!

Πως σας φάνηκαν αυτές οι μικρές συμβουλές για την αποθήκευση των 2 τροφίμων;
Γράψτε μας τα σχόλια και την άποψη σας και βοηθήστε να καταλάβουμε τι σας άρεσε ή τι δε σας άρεσε. Ώστε να μπορέσουμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στα άρθρα μας.