Η διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε ή ποια από αυτά πρέπει να τρώμε πιο συχνά και ποια όχι, αλλά έχει άμεση σχέση με το πώς θα μαγειρευτούν σωστά. Γιαυτό πρέπει να γνωρίζεται πόσο χρόνο χρειάζονται τα ζυμαρικά ή το ρύζι για να μην παραβράσουν, διότι τότε γίνονται λιγότερο εύπεπτα.

Σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις το μυστικό για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τη ζύμη που κολλάει στα μπολ και τις κατσαρόλες και ακόμη τι πρέπει να κάνεις για να μην κολλάνε τα ψητά στη σχάρα.

Σωστός τρόπος μαγειρέματος για ζυμαρικά και ρύζι

Το πρώτο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι συνήθως το ρύζι θέλει διπλάσια ποσότητα νερού στην κατσαρόλα σε σχέση με την ποσότητα ρυζιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Δεύτερον, Αφήστε σκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι της για 10 λεπτά περίπου και τότε θα έχετε πετύχει την τέλεια αναλογία για βρασμού.

Από την άλλη, τα μακαρόνια έχουν ιδανικό χρόνο βρασμού ο οποίος αναγράφεται στην εκάστοτε συσκευασία και διαφέρει από ζυμαρικό, σε ζυμαρικό και από εταιρία, σε εταιρία. Τα λεπτά που αναγράφονται επάνω στην εκάστοτε συσκευασία είναι αυτά που καθορίζουν το χρόνο βρασμού. Να θυμάστε ότι τα μακαρόνια τα βάζουμε να βράσουν την ώρα που το νερό έχει αρχίσει να κοχλάζει (που σημαίνει ότι έχει πιάσει το σημείο βρασμού), από εκείνη τι στιγμή λοιπόν πρέπει να ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση.

Πως να καθαρίσετε εύκολα τη ζύμη που κολλάει στα μαγειρικά σκεύη

Το πρόβλημα με τη ζύμη είναι ότι κολλάει παντού, αν λοιπόν η ζύμη έχει κολλήσει στα μπολ και τις κατσαρόλες, η λύση για να την αφαιρέσετε εύκολα και απλά, είναι το κρύο νερό.

Το ζεστό νερό έχει την τάση να ενώνεται με τη ζύμη με αποτέλεσμα να την κάνει ακόμα πιο κολλώδη και να μας παιδεύει κατά το καθάρισμα.
Αν χρησιμοποιήσετε κρύο νερό τότε να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη πιο γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Για να μην κολλήσουν τα ψητά στη σχάρα

Όταν έχουμε κανονίσει barbeque στο σπίτι και έχουμε καλέσει φίλους και γνωστούς, η σχάρα παίρνει φωτιά στην κυριολεξία, να τα κοτόπουλα και οι μπριζόλες και γενικώς τα κρέατα, φυσικά σε πολλές περιπτώσεις και τα ψάρια για τους λάτρεις τις υγιεινής διατροφής.

Όμως όπως ξέρετε όλα αυτά είναι φαγητά που κολλάνε στη σχάρα μας με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι καθάρισμα, υπάρχει ένα μυστικό που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσει ώστε τα ψητά να μην κολλάνε πάνω στη σχάρα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να τρίψετε τι σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση μόλις αυτή ζεσταθεί, αυτό θα αποτρέψει τα ψητά να κολλάνε πάνω της. Απλό και εύκολο μυστικό μαγειρικής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι την επόμενη φορά που θα βάλετε τα κάρβουνα στη σχάρα να το δοκιμάσετε και καλή όρεξη!