Έχουμε δει, πολλές και διαφορετικές συμβουλές για να αξιοποιήσουμε τα παλιά  ρούχα και να μη χρειαστεί να τα πετάξουμε. Καταφέραμε να φτιάξουμε νέα είδη ρουχισμού που μοιάζουν με καινούρια. Πιστεύουμε πως η σημερινή DIY δημιουργία μας, θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να φτιάξετε με το παλιό τζιν παντελόνι (που κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγε στα σκουπίδια), ένα πανέμορφο σορτσάκι που θα φορεθεί πολύ το καλοκαίρι.

Επειδή μπήκαμε και επίσημα στην άνοιξη, ο καιρός όπως είναι φυσικό, θα αρχίσει σε λίγες ημέρες να ζεσταίνει, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά. Σιγά – σιγά θα αρχίσουμε να κατεβάζουμε τα καλοκαιρινά και να αντικαθιστούμε με χειμωνιάτικα ρούχα. Κρατήστε 1 – 2 μακριά τζιν παντελόνια που δε φοράτε πλέον και μην τα τοποθετείτε στη ντουλάπα, διότι θα μας χρειαστούν για να φτιάξουμε ένα υπέροχο σορτσάκι.

Για να φτιάξετε σορτσάκι με δαντέλα από το παλιό τζιν παντελόνι

diy-σορτσάκι-με-δαντέλα-από-το-παλιό-τζιν-1

Θα χρειαστείτε:

  • 1 τζιν παντελόνι (μακρύ ή σορτσάκι)
  • 1 ψαλίδι, κλωστές και βελόνα
  • 1 κομμάτι χρωματιστό ύφασμα ή δαντέλα

Οδηγίες:

Πάρτε το παλιό παντελόνι που δε φοράτε πλέον και κόψτε κατάλληλα για να γίνει σορτσάκι. Στη συνέχεια, με ένα ψαλίδι κόψτε τη γωνία του, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Τοποθετήστε εσωτερικά ένα κομμάτι δαντέλας και ράψτε το. Μόλις φτιάξαμε ένα υπέροχο σορτσάκι για τους καλοκαιρινού μήνες, που θα φορεθεί πολύ στην παραλία. Για να δημιουργήσετε «πιο επίσημο» ένδυμα, απλώς πάρτε ένα έτοιμο που δε φοράτε πλέον και κόψτε τη μια γωνία. Τοποθετήστε εσωτερικά τη δαντέλα ή ένα χρωματιστό ύφασμα και ράψτε ή κολλήστε με ειδική κόλλα.

Έξτρα tips: Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην κοπτοραπτική, τότε πρέπει απαραίτητα να φτιάξετε τα πρώτα κομμάτια, πειραματιζόμενοι σε παλιά παντελόνια που είναι ξεχασμένα κάπου βαθιά στη ντουλάπα. Έτσι, και να αποτύχει η δημιουργία, λόγω απειρίας, δεν θα σας πειράξει καθόλου. Προσοχή, μην ενθουσιαστείτε και βιαστείτε να δημιουργήσετε ένα καινούριο κομμάτι από ρούχα που φοράτε ήδη. Λόγω απειρίας υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο, αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ εύκολη διαδικασία ακόμα και για αρχάριους.