Για το λεμόνι και τις ευεργετικές  ιδιότητες που έχει στην υγεία γνωρίζουμε ήδη, αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι η φλούδες του αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από φλεγμονές, οι οποίες ως γνωστών ευθύνονται για τη δημιουργία πόνου στο σώμα μας.

Η φλεγμονή είναι μια κατάσταση που δημιουργεί πόνους στο σώμα και ειδικά στο σημείο των αρθρώσεων, ακόμα πιο αναλυτικά η φλεγμονή δηλώνει ότι τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα μας μπορεί να είναι πρησμένα και να έχουν διασταλεί, κάτι που οδηγεί σε ερυθρότητα του δέρματος, δυσκαμψία και πόνο.

Στη φλούδα του λεμονιού περιέχονται φλαβονοειδή, ουσίες που είναι γνωστές για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχουν και φυσικά μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγείτε από φλεγμονές και πόνους.

Διαβάστε για τις ευεργετικές ιδιότητες και όλα τα οφέλη του λεμονιού.

Πως να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες του λεμονιού για να απαλλαγείτε από τον πόνο

διώξτε-τον-πόνο-με-φλούδα-λεμονιού-1

Ας δούμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τις φλεγμονές στο σώμα με τη βοήθεια της φλούδας του λεμονιού.

θα χρειαστείτε:

  • 2 Λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • Γυάλινο βάζο

Διαδικασία:

Πάρτε δυο λεμόνια και με τη βοήθεια του τρίφτη αφαιρέστε τη φλούδα τους ώστε να πάρετε το ξύσμα. Βάλτε το σε ένα βάζο και συμπληρώστε με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά και αφήστε σε μέρος δροσερό για δυο εβδομάδες.

Οδηγίες:

Χρησιμοποιήστε μια καθαρή γάζα, βουτήξτε στην αλοιφή που έχουμε φτιάξει και απλώστε στην περιοχή που πονάτε. Τυλίξτε τη γάζα με πλαστική μεμβράνη για να κρατήσει τυχόν διαρροές από το λάδι και να μη λερώσετε το σπίτι και στη συνέχεια δέστε το σημείο με ένα καθαρό πανί, πετσέτα ή επιδέσμους, γύρω από το πλαστικό περιτύλιγμα για να κρατήσει ζεστή την περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο τα έλαια τις φλούδας του λεμονιού θα εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και θα σας απαλύνουν από πόνους στις αρθρώσεις. Μπορεί επίσης να βοηθηθείτε τρώγοντας μερικά κομμάτια από τη φλούδα, όμως εκτός τις ιδιαίτερης και πικρής γεύσης που έχει, είναι φυσικό να μην αρέσει σε κανένα και να μη προτιμάται η κατανάλωση του ως φαγώσιμο.

Οι ιδιότητες και τα οφέλη στην ανακούφιση του πόνου είναι αισθητά καλύτερα όταν απορροφάται εξωτερικά και γίνεται χρήση απευθείας στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα.