Σχεδόν όλοι έχουμε μια ποικιλία φυτών και λουλουδιών στο μπαλκόνι για να μας φέρνουν σε «επαφή» με τη φύση και να ηρεμούμε, φτιάχνοντας τη διάθεση μας,, αφού μας γεμίζουν με πλούσια αρώματα, χρώματα και την έντονη απόχρωση των πράσινων φύλλων τους.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα φυτά μας αποκτούν διάφορες ασθένειες ή ζωύφια που μπορεί να τα καταστρέψουν και να πάνε χαμένοι οι κόποι τόσων εβδομάδων.

Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα φυτά στο μπαλκόνι με τα λουλούδια και τα πλούσια αρώματα, τα έντονα χρώματα και την πρασινάδα, θα πρέπει να τα φροντίζουμε τακτικά. Εκτός από το πότισμα που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται να το κάνουμε σε καθημερινή βάση, πρέπει να ελέγχουμε τυχόν ασθένειες και έντομα που θα μπορούσαν να τα καταστρέψουν.

Είτε τα φυτά μας χρίζουν επείγουσας ανάγκης απολύμανσης, είτε προληπτικής, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε βιολογικά εντομοκτόνα με αγνά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, τα παιδιά και τα κατοικίδια. Μπορεί πολλοί να μη γνωρίζουν πως να φτιάξουν βιολογικά εντομοκτόνα, όμως αυτό δε πρέπει να σας ανησυχεί αφού βρίσκεστε στον κατάλληλο οδηγό που θα σας λύσει κάθε απορία, αρκεί να συνεχίσετε την ανάγνωση.

Πως να φτιάξετε βιολογικό εντομοκτόνο

Απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα στον κήπο και τα φυτά του μπαλκονιού ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που περιγράφονται παρακάτω.

Υλικά:

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 500ml νερό

Διαδικασία:

Με τη βοήθεια του σκόρδο θα χαρίσουμε περισσότερη υγεία στα φυτά μας. Πάρτε τις σκελίδες και πολτοποιήστε σε ένα γουδί (αν δεν έχετε γουδί τρίψτε σε τρίφτη). Βάλτε μαζί με το νερό να βράσουν και αμέσως μετά αφαιρέστε από τη φωτιά. Περιμένετε ώστε το μείγμα να κρυώσει και να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, μόλις είναι έτοιμο γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού και ραντίστε με αυτό τα φυτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε περιπτώσεις που έχουν μολυνθεί από έντομα και ζωύφια, είτε να ψεκάσετε προληπτικά για να απομακρύνετε την πιθανότητα να μολυνθούν στο μέλλον.

Ακόμα περισσότερα βιολογικά φυτοφάρμακα για τον κήπο.