Η διακόσμηση κήπου, είναι μια ευχάριστη εργασία που μας δικαιώνει με το τελικό αποτέλεσμα. Αν ασχοληθούμε αρκετά και ψάξουμε να βρούμε τι ταιριάζει καλύτερα στον κήπο μας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό στην όψη και θα μας κάνει να περνάμε ευχάριστα τις ώρες που καθόμαστε στην αυλή του σπιτιού μας. Τα πιθάρια είναι μια κλασική λύση με πολύ καλά αποτελέσματα στη διακόσμηση και την εξωτερική εμφάνιση. Ταιριάζουν με όλα τα στυλ διακόσμηση κήπου και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το χώρο.

Μπορείτε ακόμη και με απλά πράγματα, που υπάρχουν στο σπίτι και δε χρησιμοποιείτε πια (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγαν στα σκουπίδια), να φτιάξετε μικρές γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια. Σκορπίστε τα σε διάφορες γωνιές, για να δώσετε χρώμα και ευχάριστη πινελιά στον εξωτερικό χώρου του σπιτιού.

Ακολουθούν δυο λύσεις που επιλέξαμε για εσάς ώστε να πάρετε ιδέες για την καλύτερη διακόσμηση του κήπου.

Βάλτε πιθάρια στον κήπο

διακοσμήστε-τον-κήπο-με-πιθάρια-5

Κόψτε τα πιθάρια: Είναι ίσως η πιο δύσκολη και απαιτητική δουλειά που πρέπει να κάνουμε, όμως αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να διαμορφώσουμε τα πήλινα αγγεία ώστε να ταιριάξουμε με το χώρο.

Επιλέξτε τις θέσεις που θα τοποθετήσετε και στη συνέχεια με έναν τροχό κατάλληλο για κεραμικά, κόψτε τα πιθάρια ακολουθώντας τις οδηγίες:

  1. Κόψτε τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, κυκλικά στο κάτω μέρος, γιατί θα τοποθετηθούν όρθια.
  2. Τα πιο μικρά, κόψτε στα πλάγια και λίγο πιο κάτω από τη μέση, φτάνοντας μέχρι τον πάτο. Επειδή θα τα τοποθετήσουμε υπό κλίση και το σημείο αυτό θα γίνει η βάση μας.

Οδηγίες: Σκάψτε τον κήπο για να αφρατέψει το χώμα. Φροντίζοντας ταυτόχρονα να ανοίξετε λάκκους συνολικού βάθους και πλάτους 10 εκατοστών έκαστος. Γεμίστε με ελαφρόπετρα και αν θέλετε μπορείτε να την απλώσετε περιμετρικά του λάκκου για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος ,βάλτε τα πιθάρια από πάνω και πιέστε ελαφρώς.

Να θυμάστε: Τα μεγάλα πιθάρια τα τοποθετούμε όρθια και πιο πίσω, σε σχέση με τα μικρότερα που μπαίνουν πιο μπροστά και σε πλάγια θέση.

Αρβύλες για το στρατό ή γλάστρα για τον κήπο

Οι αρβύλες χρησιμοποιήθηκαν για πολύ καιρό και πλέον έχουν φθαρεί και πρέπει να τις πετάξετε;
Ε, λοιπόν υπάρχει μια λύση που θα μπορούσε να τις κάνει και πάλι χρήσιμες, αυτή είναι η  διακόσμηση κήπου και μπαλκονιού.

Δείτε πως να μετατρέψετε τις αρβύλες και παλιά υποδήματα, σε όμορφα μικρά γλαστράκια για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Πρόσθεσε μέσα λίγο χώμα και φυτά που δεν αναπτύσσουν μεγάλη ρίζα, όπως εποχιακά φυτά η κάκτους . Μόλις φτιάξατε μια όμορφη διακοσμητική γλάστρα για τον κήπο ή το μπαλκόνι. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.


arbules-gia-to-i-glastra-gia-ton-kipo