Μια ενισχυμένη διατροφή με πλούσια θρεπτικά συστατικά είναι άκρως απαραίτητη στις ημέρες μας, λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής και των λανθασμένων διατροφικών συνηθειών η παχυσαρκία αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς και μαζί τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από αυτή.

Οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και η επιλογή ανθυγιεινών τροφίμων σε καθημερινή βάση, αφαιρούν από τον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση για την καλύτερη λειτουργία του. Οι βιολογικές τροφές είναι αρκετά αποτελεσματικές για να μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε μια σωστή και υγιεινή διατροφή, καθώς καλλιεργούνται χωρίς την προσθήκη χημικών λιπασμάτων που έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Μεταβείτε απευθείας σε κάποια από τις παρακάτω ενότητες

Πως να πετύχετε ενισχυμένη διατροφή

Μια διατροφή ενισχυμένη με θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της υγείας μας, γιαυτό όσοι έχετε κήπο και υπάρχει η δυνατότητα να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικά. Θα είστε σίγουροι 100% ότι είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα, σας προτείνουμε να το βάλετε άμεσα σε λειτουργία και να φυτέψετε τα λαχανικά και φρούτα που έχετε ανάγκη για προσωπική χρήση στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Φρούτα και λαχανικά

Είναι απαραίτητες τροφές για κάθε σωστή και ισορροπημένη διατροφή, φροντίστε ώστε το 50% του καθημερινού φαγητού να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, είναι υγιεινές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν με παθήσεις του κυκλοφορικού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Προτιμήστε τα ωμά, αφού αν μαγειρευτούν στον ατμό ή αν τα βράσετε θα χάσουν μεγάλο μέρος των πολύτιμων βιταμινών.

Ελαιόλαδο

Όλοι γνωρίζουμε για της σημαντικές ιδιότητες του ελαιολάδου, γιαυτό δε θα επεκταθούμε σε αυτό, αλλά θα δούμε πως μπορούμε να το καταναλώσουμε σωστά για να ωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό.

Είναι αρκετά σημαντικό το ελαιόλαδο να προτιμάται ωμό στα φαγητά και πρέπει να έχετε υπόψιν σας να κλείνετε καλά το δοχείο που φυλάσσεται για να μη χάνετε η βιταμίνη Ε. Φυσικά τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής είναι σημαντικά για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και το ελαιόλαδο παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή.