Είναι ο βασιλιάς των μπαχαρικών! Ταιριάζει ιδανικά με όλα τα φαγητά και τους δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά και πλούσια αρώματα. Όμως η χρησιμότητα του δε σταματά εδώ, το πιπέρι μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος ενός τεχνικού, μέχρι ένα πολύτιμο εργαλείο για το πλυντήριο ρούχων!

Φυσικά, παραμένει το καλύτερο συστατικό της νοικοκυράς για νόστιμα φαγητά, επιπλέον όμως, αποκτά μερικές ιδιότητες που ίσως δε γνωρίζατε και σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητα.

Εναλλακτικές χρήσεις του πιπεριού

Αποσυμφορητικό μύτης: Κάθε χρόνο όλοι μας ταλαιπωρούμαστε έστω και μια φορά από κρυολόγημα και βουλωμένη μύτη. Το πιπέρι καγιεν είναι ιδανικό αποσυμρφορητικό. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να προσθέσετε στο φαγητό ελάχιστη ποσότητα και σε λίγα λεπτά η μύτη θα «ανοίξει». Πάρτε αρκετά χαρτομάντιλα κοντά σας, να είστε σίγουροι θα χρειαστούν.

Ζωντανέψτε τα χρώματα στα ρούχα: Βάλτε στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με τα ρούχα 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Με αυτό τον τρόπο δε θα ξεθωριάσουν και θα διατηρήσουν τη «ζωντάνια» των χρωμάτων τους.

Διώχνει τα μυρμήγκια μακριά: Τα μυρμήγκια όταν κάνουν την εμφάνιση τους στο σπίτι γεμίζουν τη ντουλάπα της κουζίνας και απλώνονται σε όλα τα μέρη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εξόντωση τους.

Κάντε να τραπούν σε φύγει με λίγο πιπέρι! Προσπαθήστε να βρείτε τη «ρίζα του κακού» και από που έρχονται. Μόλις βρείτε την τρύπα της φωλιάς, ρίξτε περιμετρικά πιπέρι καγιεν. Επειδή πολλές φορές είναι δύσκολο να βρούμε τη φωλιά, διότι είναι σε μέρη που δε φτάνουμε, ρίξτε πιπέρι στα σημεία που κινούνται. Μη διστάσετε, ψάξτε να βρείτε και ρίξτε σε όλα τα μέρη που βλέπετε μυρμήγκια. Να είστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαγείτε από αυτά, τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα, έντομα.

Αυτές ήταν μερικές εναλλακτικές χρήσεις που σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας γλυτώσουν από χρόνο και χρήμα. Θα καταφέρετε να δώσετε γεύση στα φαγητά και να φέρετε σε πέρας, απλές δουλείες της καθημερινότητας.