Τα λαχανικά είναι ένας «δυναμίτης» υγείας και ενέργειας. Δίνουν στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που τόσο έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση. Τα σταυρανθή λαχανικά, είναι μια κατηγορία για να ξεχωρίζουμε αυτά που έχουν τα περισσότερα ευεργετικά συστατικά, με κορυφαίο όλων το μπρόκολο. Έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνητών για τις ωφέλιμες ιδιότητες και θεωρούνται ως μια από τις καλύτερες διατροφικές συνήθεις, που αν δεν έχετε, σίγουρα πρέπει να αποκτήσετε.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Institute of Food Research, έδειξε από τα πρώτα κιόλας στοιχεία πως μια διατροφή πλούσια σε γλυκοσινολάτες όπως είναι η γλυκοραφανίνη (υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο), μπορεί να συμβάλλει στον επανασυντονισμό των κυτταρικών λειτουργιών, οι οποίες διαταράσσονται με το πέρασμα του χρόνου.

Με την κατανάλωση τέτοιων τροφίμων βοηθάμε τον οργανισμό να επανασυντονίσει τις διαδικασίες που συμβάλουν στη μείωση κινδύνου, εμφάνισης, του καρκίνου. Αυτό προέκυψε από την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ομάδες ατόμων που τους είχε δοθεί διατροφή πλούσια σε μπρόκολο και σταυρανθή λαχανικά.

Τα ευρήματα έδειξαν, πως μια διατροφή με πλούσια περιεκτικότητα τέτοιων λαχανικών μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά και στην υγεία γενικότερα. Εκτός ότι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, συμβάλλουν και κατά του διαβήτη τύπου ΙΙ. Επίσης και πολλών ακόμη χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση του οργανισμού. Βάλτε στο καθημερινό σας μενού, τροφές όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανικά Βρυξελλών, λαχανίδα κλπ. Υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας και είναι αρκετά εύκολο να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Εμείς για να βοηθήσουμε να εντάξετε όση περισσότερη ποσότητα γίνεται, θα σας δείξουμε ένα ρόφημα που συν όλων των άλλων, βοηθά και στον επανασυντονισμό του ανοσοποιητικού.

Ρόφημα για τόνωση του ανοσοποιητικού

Θα χρειαστείτε:

  • 3 πορτοκάλια
  • 1 μπανάνα
  • 2 μικρά κομμάτια μπρόκολο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο

Διαδικασία:

Αυτό που απομείνει, είναι να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να χτυπήσουμε για μερικά λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ένας παχύρρευστος  χυλός. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι! Σερβίρετε σε ποτήρι, προσθέστε παγάκια και απολαύστε!