Μια υπέροχη συνταγή για λεμονάδα, που θα ξετρελάνει παιδιά  και μεγάλους. Με αυτόν το χυμό, θα αντικαταστήσετε τα ροφήματα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά και χημικές ουσίες. Είναι η καλύτερη επιλογή για να δροσιστείτε τις ημέρες που διανύουμε, όπου ο υδράργυρος κρατιέται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Συνταγή για λεμονάδα

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (περίπου 200 – 250 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό 230 ml (για το σιρόπι)
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2 με 3 φλιτζάνια νερό για την αραίωση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά – Σερβίρει: 6 άτομα

Διαδικασία:

Για να φτιάξουμε το σιρόπι: Τοποθετούμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά. Παίρνουμε το χυμό από μερικά λεμόνια (περίπου 230 ml). Ανάλογα πάντα το μέγεθος τους θα χρειαστούν περίπου 4 – 6, πιστεύουμε είναι αρκετά για να γεμίσουν ένα φλιτζάνι.

Ρίχνουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό από τα λεμόνια σε μια κανάτα και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης. Συμπληρώνουμε 2 – 3 φλιτζάνι κρύο νερό για να αραιώσει το μείγμα. Αν σας αρέσει πιο αραιό μπορείτε να προσθέστε περισσότερη ποσότητα νερού.

Πρέπει να έχετε υπόψιν, ότι αν βάλετε παγάκια στην κανάτα για να έχετε πιο δροσερή λεμονάδα, τότε αυτά θα λιώσουν και θα βοηθήσουν με τη σειρά τους στην περαιτέρω αραίωση του χυμού. Αν σας βγει λίγο πιο γλυκιά η γεύση του, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χυμό λεμονιού. Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι πως μπορείτε να τη δοκιμάζετε και να την προσαρμόσετε σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Μερικές ακόμη συμβουλές για περισσότερη γεύση

Προαιρετικά: Για να δώσουμε στη λεμονάδα πιο έντονη γεύση λεμονιού, θα προσθέσουμε μέσα στο σιρόπι ξύσμα από λεμόνι. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη στο σιρόπι, βγάζουμε από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε για μερικά λεπτά και λίγο πριν προσθέσουμε το χυμό από τα λεμόνια, αφαιρούμε το ξύσμα με ένα σουρωτήρι χειρός.

Τέλος διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 – 40 λεπτά πριν το σερβίρετε. Προσθέστε πάγο στην κανάτα, βάλτε μερικές λεπτός φέτες λεμονιού και η δροσιστική, σπιτική λεμονάδα είναι έτοιμη. Απολαύστε την!