Φτιάχνουμε στολίδια Χριστουγεννιάτικα για να διακοσμήσουμε τους χώρους του σπιτιού ή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι έξυπνες diy ιδέες, μπορούν να μας δώσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα για τη διακόσμηση του σπιτιού, τις ημέρες των εορτών. Πάρτε μερικά κουκουνάρια, λίγο πράσινο χρώμα ή σπρέι και βάψτε τα, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Δημιουργήστε τις χειροτεχνίες με τη βοήθεια των παιδιών, είναι μια ευχάριστη διαδικασία που θα απολαύσουν και θα θυμούνται για χρόνια. Μπορούν να φανούν δημιουργικοί, κατασκευάζοντας όμορφες χειροτεχνίες με άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε στολίδια Χριστουγεννιάτικα

Θα χρειαστείτε:

  • Κουκουνάρια
  • Μπογιά ή σπρέι πράσινου και λευκού χρώματος
  • 1 κομμάτι φελιζόλ

Οδηγίες:

Στρώστε ένα κομμάτι ύφασμα ή παλιό πανί, στην επιφάνεια που πρόκειται να δουλέψετε, αυτό θα βοηθήσει να μη λερώσετε το χώρο με χρώματα. Πάρτε ένα πινέλο και περάστε με πράσινο χρώμα τις άκρες από τα κουκουνάρια. Βουτήξτε ένα καθαρό πινέλο στο λευκό χρώμα και πιτσιλίστε κάθε στολίδι ξεχωριστά, για να δημιουργήσετε την αίσθηση χιονιού.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της διαδικασίας, αντικαθιστώντας με σπρέι, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο.

Πάρτε το κομμάτι του φελιζόλ και κόψτε σε κυκλικά σχήματα. Λιμάρετε, με λίμα νυχιών ή γυαλόχαρτο, για να ομαλοποιήσετε τα κομμάτια και να μην έχουν τραχιές επιφάνειες. Στερεώστε πάνω, πιέζοντας τα κοτσάνι να μπουν βαθειά, ώστε να έχουν καλό κράτημα. Αν δεν έχουν κοτσάνια, μπορείτε να βάλτε μια πρόκα στο κάτω μέρος και στη συνέχεια να τοποθετήσετε στη βάση τους. Μπορείτε να βάψετε τη βάση με χρώματα τις επιλογής σας, για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τις όμορφες χειροτεχνίες που φτιάξατε.

Για να τα χρησιμοποιήσετε στο δέντρο, παραλείψετε το τελευταίο βήμα και απλώς δέστε μια χρυσή κλωστή στο πάνω μέρος ώστε να μπορέσετε να τα κρεμάσετε.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά, παίξτε μαζί τους και γεμίστε το σπίτι με όμορφα στολίδια και συναισθήματα.

Δείτε μερικές ακόμη ιδέες για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια.