Τα νηστίσιμα τρουφάκια, είναι αγαπημένο γλυκό για τις ημέρες τις νηστείας και μια εύκολη συνταγή που χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά για να παρασκευαστεί.

Οι νηστίσιμες επιλογές είναι πολλές, οι συνταγές είναι άπειρες και μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμα φαγητά και γλυκά, με τέλειο γευστικό αποτέλεσμα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν.

Νηστίσιμα τρουφάκια

Υλικά Συνταγής:

  • 125γρ. Βιτάμ (προτείνω το φαστ)
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive κλασσικά – νηστίσιμα (μεγάλη συσκευασία)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

Για την επικάλυψη:

  • 2 πακέτα τρούφα σοκολάτας ή ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση

  • Αρχικά θα τρίψουμε το μπισκότο στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα (1 με 2 λεπτά το πολύ), έπειτα προσθέτουμε κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε για λίγο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Τέλος, προσθέτουμε θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απομένει να τα πλάσουμε σε μπαλάκια και στη συνέχεια τα κυλάμε στη τρούφα ή σε όποια επικάλυψη θέλουμε. Εμείς επιλέξαμε τρούφα σοκολάτας, είτε ινδική καρύδα τριμμένη.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά να παγώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
  1. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο μπισκότο, όμως, όσο λιγότερο βάζουμε τόσο πιο μαλακά γίνονται.
  2. Αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση, βάλτε περισσότερη ζάχαρη, αν και δεν το συνιστούμε.

Τα νηστίσιμα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο. Είναι ιδανικό γλυκό για την περίοδο της νηστείας και κατάλληλα για όλη την οικογένεια.