Οι κουραμπιέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι των γιορτών. Τα αμύγδαλα, το βούτυρο και η σοκολάτα, είναι τα βασικά συστατικά της γέμισης, στη συνταγή που θα δούμε παρακάτω και προσδίδουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Η γλυκύτητα που δίνει η ζάχαρη άχνη, έρχεται σε ισορροπία με τη σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο.

Πρόκειται για εύκολη και γρήγορη συνταγή, με απλά συστατικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Φτιάξτε τα για το γιορτινό τραπέζι και καταπλήξτε όλοι την οικογένεια με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα που χαρίζει η προσθήκη σοκολάτας, ως γέμιση στους κουραμπιέδες.

Συνταγή για κουραμπιέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος παρασκευής: 13 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 28 λεπτά

30 Τεμάχια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 113 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 120 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC και σε ένα ταψί τοποθετούμε 2 φύλλα λαδόκολλα. Παίρνουμε μια κουταλιά ζύμης και πιέζουμε ελαφρώς να ανοίξει. Προσθέτουμε λίγη σοκολάτα στο κέντρο και τυλίγουμε ώστε να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα. Τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει βγάζουν 30 κουραμπιέδες. Τους τοποθετούμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου 12 με 13 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αμέσως μετά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη και βουτάμε μέσα τις μπάλες, όσο είναι ακόμη ζεστές. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

κουραμπιέδες γέμιση σοκολάτας αμύγδ

Προσοχή: Επειδή η συνταγή για κουραμπιέδες απαιτεί αρκετό βούτυρο, δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω, για να βγουν από το φούρνο μαλακοί. Σε διαφορετική περίπτωση θα σκληρύνουν και θα γίνουν σαν μπισκότο.

Διατροφική αξία

Ανά κουραμπιέ

  • 103 θερμίδες
  • 6,6 γρ. λιπαρά
  • 2,9 γρ. κορεσμένα λιπαρά
  • 10,9 γρ. υδατάνθρακες
  • 6,9 γρ. σάκχαρα
  • 0,7 γρ. φυτικές ίνες
  • 1 γρ. πρωτεΐνη
  • 8 mg χοληστερόλη
  • 5 mg ασβέστιο
  • 33 mg κάλιο

Φτιάξτε Νηστίσιμα τρουφάκια – Εύκολη συνταγή.