Ο σωστός καθαρισμός προσώπου συντελεί στην διατήρηση υγιούς επιδερμίδας. Γι αυτό είναι απαραίτητο να καταβάλλετε την κατάλληλη προσπάθεια, ώστε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι δέρματος, όπου θα αναλύσουμε στη συνέχεια, για να δούμε αναλυτικά τα βήματα που απαιτούνται για σωστό καθαρισμό.

  • Κανονικό δέρμα, στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι επιδερμίδες με ισορροπημένο pH.
  • Λιπαρό δέρμα, επιδερμίδα που χαρακτηρίζεται από λιπαρή όψη και υπέρμετρη έκκριση σμήγματος.
  • Ξηρό δέρμα, χαρακτηρίζεται από την ελλιπή συγκέντρωση σμηγματογόνων αδένων.
  • Μικτό δέρμα, είναι συνδυασμός κανονικού και λιπαρού δέρματος.

Πολλοί, έχουν μικτό τύπο επιδερμίδας και αποτελείται από τους παρακάτω συνδυασμούς:

  • Λιπαρό και ξηρό δέρμα
  • Κανονικό και λιπαρό
  • Κανονικό και ξηρό

Ο κάθε τύπος απαιτεί και την ανάλογη φροντίδα. Για να εξασφαλίσετε ένα υγιές, καθαρό και όμορφο δέρμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Μεταβείτε απευθείας σε κάποια από τις παρακάτω ενότητες

Καθαρισμός προσώπου

Πλύνετε τα χέρια και αφαιρέστε κάθε ίχνος μακιγιάζ. Εφόσον έχετε αγοράσει το κατάλληλο γαλάκτωμα καθαρισμού ή ντεμακιγιάζ, για τον τύπο επιδερμίδας σας, ξεκινήστε τον καθαρισμό. Πλύνετε το πρόσωπό με το κατάλληλο καθαριστικό και σκουπίσετε με καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε γαλάκτωμα σε βαμβάκι και εφαρμόστε στο πρόσωπο, ώστε να καθαριστούν οι πόροι και να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς.

Συμβουλή: Αποφύγετε το ζεστό νερό, καθώς προκαλεί ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Απολέπιση

Συνεχίστε κάνοντας απολέπιση για λίγα λεπτά. Αυτό βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων, συμβάλλει στην αύξηση κολλαγόνου και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αν δεν υπάρχει στο σπίτι έτοιμο προϊόν, φτιάξτε το μόνοι σας με 3 μόνο υλικά. Χρησιμοποιήστε μέλι, ροδόνερο και ζάχαρη. Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε σε νωπό δέρμα με αργές κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε το πρόσωπό, ταμπονάροντας για 4 λεπτά και τέλος, περιμένετε για 5 λεπτά, προτού ξεβγάλετε.

Ατμός

Μαλακώνει το δέρμα, διευκολύνει την οξυγόνωση της επιδερμίδας και κάνει τέλεια αποτοξίνωση. Βράστε νερό και προσθέστε σε μία λεκάνη. Σκεπάστε το κεφάλι με μια πετσέτα, ώστε να εγκλωβίσετε τον ατμό και παραμείνετε για 10 λεπτά σε απόσταση 40 εκατοστών πάνω από τη λεκάνη. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα παγάκι για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα βοηθήσει να σφίξουν οι πόροι του δέρματος.

Συμβουλή: Το ατμόλουτρο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Τόνωση και ενυδάτωση

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, κάνει το δέρμα απαλό και βελτιώνει την όψη. Μετά το ατμόλουτρο σκουπίστε καλά με καθαρή πετσέτα και βάλτε ενυδατική.

Εφαρμόστε τονωτική λοσιόν, ώστε να διατηρήσετε την ισορροπία του pH. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας φυσική λοσιόν. Θα χρειαστείτε χυμό αγγουριού και ροδόνερο. Αναμείξτε τα υλικά και το μείγμα είναι έτοιμο προς χρήση.

Θρέψη

Εφαρμόστε θρεπτική κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε τη διαδικασία κατά τις βραδυνές ώρες. Μην ξεχνάτε, πάντοτε να φροντίζετε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τέλος, εφαρμόστε αντηλιακό για να προστατευτείτε από τον ήλιο.

Συμβουλή: Για ξηρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά, χωρίς αλκοόλ.

Συμπέρασμα

Η μολυσμένη από καυσαέρια ατμόσφαιρα, το μακιγιάζ και ο ελλιπής καθαρισμός προσώπου έχουν σαν αποτέλεσμα ένα θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γίνει σωστά ο καθαρισμός προσώπου, καθώς αποτελεί σημαντικό βήμα για την φροντίδα της επιδερμίδας.

Ακολουθήστε τα 6 απλά βήματα για σωστό καθαρισμό προσώπου και το δέρμα θα παραμείνει υγιές, λαμπερό και φρέσκο.

Συμβουλή: Επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Διαβάστε περισσότερα: Καθαρή και όμορφη επιδερμίδα με τη βοήθεια των βοτάνων.