Οι περισσότεροι έχουμε φυτέψει στο μπαλκόνι γλάστρες με τα αγαπημένα μας φυτά. Μπορεί να είμαστε παιδιά της πόλης, όμως είναι φυσικό να μας αρέσει η φύση και η εξοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσπαθούμε με ότι μέσα διαθέτει ο καθένας, να αισθανθούμε τις μυρωδιές που υπάρχουν σε αφθονία σε ένα φυσικό τοπίο και το μάτι μας να πάρει μια «γεύση», από έντονα πράσινα χρώματα και πολύχρωμα λουλούδια.

Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν, πως χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο για τη φροντίδα των φυτών μας, για να μη ξεραθούν και μαραθούν ή ακόμα να μημ αποκτήσουν ασθένειες. Για όλα αυτά, υπάρχουν χημικά φυτοφάρμακα στο εμπόριο ή βιολογικά προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να απαλλαγείτε από τους βλαβερούς επισκέπτες που καταστρέφουν τα φυτά.

Τι γίνετε όμως με τα σκουλήκια στις γλάστρες, πως μπορούμε να τα απομακρύνουμε με φυσικό τρόπο; Την απάντηση θα δώσουμε στη συνέχεια, όπου με εύκολες μεθόδους θα απαλλαγούμε από τους «ενοχλητικούς επισκέπτες».

Για να απαλλαγείτε από σκουλήκια στις γλάστρες

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα εξαφανίσετε. Δυο από αυτούς θα δούμε παρακάτω και μάλιστα βιολογικούς.

  1. Για να διώξετε τα σκουλήκια από τις γλάστρες, φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε στα φυτά και αποχαιρετήστε μια για πάντα τα σκουλήκια.
  2. Ο δεύτερος τρόπος ίσως βοηθήσει να κόψετε και το κάπνισμα (χαριτολογώντας βέβαια το αναφέρουμε), αφού χρειαζόμαστε τη βοήθεια του καπνού. Για να καταφέρετε να τα διώξετε από τις γλάστρες θα χρειαστεί να ρίξετε καπνό (το φυτό) ή φασκόμηλο. Να είστε σίγουροι, πως με αυτή τη μέθοδο θα εξαφανιστούν σίγουρα.

Έξτρα tip:

Αν έχετε κήπο και θέλετε να μαζευτούν σκουλήκια (οι γνωστές σκουληκαντέρες), μπορείτε να σκορπίσετε στο χώμα κατακάθια του καφέ. Αυτό θα προσελκύσει πολλά από αυτά, που ως γνωστών κάνουν καλό στο έδαφος και το χώμα, καθώς το βελτιώνουν ανακατεύοντας και επιτρέποντας το να αναπνεύσει καλύτερα. Επίσης, το κατακάθι είναι φυσικό λίπασμα.