Σε ποιόν δεν αρέσουν οι νόστιμες τηγανιτές πατάτες; Ίσως από τα πιο νόστιμα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορούν να συνοδέψουν κάθε πιάτο, είτε περιέχει κρέας, είτε ψάρι και φυσικά, να φαγωθούν σκέτες και να είναι το ίδιο απολαυστικές.

Είναι το αγαπημένο φαγητό όλων! Το καλύτερο όμως, είναι πως μπορεί να τις φτιάξει και ο πλέον αρχάριος μάγειρας. Δε χρειάζεται να έχεις γνώσεις για να καθαρίσεις 2 πατάτες, να τις κόψεις σε μικρές λωρίδες, να τις αλατίσεις και να τις βάλεις σε καυτό λάδι.

french-fries

Και να σκεφτεί κανείς, πως όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κανένας δεν ήθελε να τις δοκιμάσει. Αυτό ανάγκασε τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, να σκεφτεί ένα τέχνασμα. Μάζεψε όλες τις εισαγόμενες πατάτες και τις συγκέντρωσε σε ένα μέρος. Διέταξε εν συνεχεία φρουρούς να τις φιλάνε και είπε να κάνουν τα στραβά μάτια αν κάποιος ήθελε να κλέψει μερικές από αυτές. Έτσι, η πατάτα έφτασε στην Ελλάδα, διαδόθηκε στα σπίτια και μπήκε σε κάθε  κουζίνα. Όπως αντιλαμβάνεστε η περιέργεια και το άγνωστο, που ήταν πολύτιμο πλέον, αφού φυλασσόταν, έκανε πολλούς να κλέψουν κρυφά μερικές πατάτες και να τις δοκιμάσουν. Από στόμα, σε στόμα διαδόθηκαν τα καλά νέα για αυτή την καινούρια τροφή που είναι αρκετά νόστιμη.

Τραγανές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες

Μετά τη σύντομη, αλλά διδακτική Ιστορία της πατάτας και πως διαδόθηκε απ΄άκρη, σ΄ άκρη στην Ελλάδα, ας δούμε μια χρήσιμη συμβουλή από το votanonkipos.gr για να φτιάξουμε τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες. Να δώσουμε περισσότερη γεύση και να τους ξετρελάνουμε όλους στο σπίτι, μικρούς και μεγάλους.

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε λωρίδες όπως συνήθως. Αμέσως μετά βυθίζουμε μισή ώρα σε μπολ που έχουμε προσθέσει κρύο νερό και λεμόνι. Τέλος, μπορούμε να αλατίσουμε να τις σουρώσουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Αλατίζουμε πριν ή μετά το τηγάνισμα, όπως προτιμάτε (εμείς επιλέγουμε πριν μπουν στο τηγάνι) και οι πεντανόστιμες τηγανιτές πατάτες είναι έτοιμες για σερβίρισμα!