Αναρωτιέστε πως να βγάλετε το φελλό που έχει κολλήσει στο μπουκάλι, και να το ξανά τοποθετήσετε εύκολα, μόνο με μια κίνηση;

Πολλά τα πάρτι και οι γιορτές που διοργανώνουμε με φίλους και γνωστούς. Όπως είναι φυσικό, γιορτή χωρίς φαΐ δε γίνεται, φυσικά κάθε γιορτινό τραπέζι πρέπει να συνοδεύεται  με αρκετό κρασί για όλους. Είναι ευκαιρία να τους κεράσετε από το ακριβό μπουκάλι που είχατε αγοράσει και το φυλάτε για ειδικές περιστάσεις.

Αν και τα κρασιά διατηρούνται πολύ καιρό σε δροσερό και σκιερό μέρος και μπορείτε να τα καταναλώσετε όποτε επιθυμείτε. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν αφήσετε τα μπουκάλια ανοιχτά και δεν έχετε φροντίσει να κλείσουν αεροστεγώς. Ο «καθαρός αέρας» θα αλλοιώσει τη γεύση τους και θα τα διαβρώσει.

Αν ψάχνετε τρόπο να  αποτρέψετε τη αλλοίωση της γεύσης, αρκεί να βάλετε σωστά το φελλό στην θέση του. Έτσι το κρασί θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό ακόμα, για να το καταναλώσετε με την ησυχία σας τις επόμενες ημέρες.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο φελλός δεν χωράει να ξανά μπει στη φιάλη; Με το τρικ που θα δούμε παρακάτω, ο φελλός θα μπει και πάλι στη θέση του χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το φελλό μέσα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, αμέσως μετά δοκιμάστε και πάλι να το τοποθετήσετε μέσα στο μπουκάλι.

Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πως θα μπει ξανά στη θέση του με μια κίνηση.
Με αυτό το απλό κολπάκι, το κρασί θα κρατήσει περισσότερο και θα απολαύσετε ολόκληρο το μπουκάλι μέχρι την τελευταία του σταγόνα.

Κόλλησε ο φελλός;

Επειδή για να ξανά μπει ο φελλός στο μπουκάλι, πρέπει πρώτα να βγει, δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν «κολλήσει».

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα καταφέρετε να το βγάλετε εύκολα και απλά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να πάρετε ένα ζεστό πανί και να τυλίξετε το λαιμό της φιάλης. Αμέσως μετά τραβήξτε και ο φελλός θα βγει με μια κίνηση.

Πώς να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

Σας έχει τύχει να θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί και να μην έχετε εύκαιρο ανοιχτήρι;

Επειδή μας έχει τύχει αρκετές φορές, θα σας δείξω ένα κόλπο που βρήκα στο διαδίκτυο και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

Ποιος θα φανταζόταν ότι για να ανοίξεις μια φιάλη κρασί, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα παπούτσι. Αν και ακούγεται ακατόρθωτο, παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πως να το κάνετε και εσείς. Φυσικά μόνο σε περιπτώσεις «εκτάκτου ανάγκης» που δεν βρίσκετε τιρμπουσόν.

Στην υγείας μας!