Το καλοκαίρι έρχεται και όλοι τρέχουμε στη λύση της τελευταίας στιγμής όσον αφορά το αδυνάτισμα. Όσοι δεν προνοήσαμε να χάσουμε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ίσως τώρα να είναι λίγο αργά για να βγούμε στην παραλία με αθλητική εμφάνιση.

Παρόλα αυτά, ας μην το βάζουμε κάτω και ας προσπαθήσουμε να χάσουμε όσα περισσότερα κιλά μπορούμε. Για να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, θα παρουσιάσουμε 4 τροφές που καλό είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας διότι θα βοηθήσουν να χάσουμε τα περιττά κιλά. Πρόκειται για τροφές που όλοι έχουμε στο σπίτι και είναι κατάλληλες για γρήγορο αδυνάτισμα.

Τροφές που βοηθούν στο γρήγορο αδυνάτισμα

Μαζί με της συμβουλές που ακολουθούν, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να βάλουμε στην καθημερινότητα μας και τη σωματική άσκηση. Έτσι θα καταφέρουμε σίγουρο, μόνιμο και γρήγορο αποτέλεσμα.

Γάλα αμυγδάλου

Το αγελαδινό γάλα και γενικώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχουν λακτόζη που προκαλεί παρενέργειες στο πεπτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για χάσουμε τα περιττά κιλά που αποκτήσαμε όλο το χειμώνα.

Ωστόσο μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι το γάλα αμυγδάλου, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα ασβεστίου και βιταμίνης D στον οργανισμό. Δεν περιέχει λακτόζη και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Φυσικά πρέπει να το πίνουμε χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Φυσικές γλυκαντικές ουσίες

Υπάρχουν γλυκαντικές ουσίες, 100% φυσικής προελεύσεως και με ελάχιστες έως μηδαμινές θερμίδες. Φυσικά και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφύγουμε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που υπάρχουν στο εμπόριο όπως για παράδειγμα η ασπαρτάμη, η οποία, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες επιβαρύνει τον οργανισμό και φυσικά δεν παρέχει σημαντικά οφέλη στην απώλεια βάρους.

Στήθος κοτόπουλου

Το φιλέτο από στήθος κοτόπουλο δεν περιέχει γλουτένη και επιταχύνει το μεταβολισμό, θεωρείται μάλιστα ως τροφή «καθαρή πρωτεΐνη».

Σκόρδο και κρεμμύδι

Είναι τροφές που αποτελούν έναν εξαιρετικό σύμμαχο του οργανισμού. Συμβάλλουν στο γρήγορο αδυνάτισμα, αφού οι εξαιρετικές τους ιδιότητες, αυξάνουν και εξισορροπούν το μεταβολισμό. Μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση των γευμάτων και καθότι το αλάτι απαγορεύεται κατά την περίοδο που θέλουμε να χάσουμε κιλά, είναι 2 τροφές που μπορούν να το αντικαταστήσουν επάξια και εντελώς υγιεινά τη γεύση που δίνει το αλάτι. Είναι πηγές φυτικών ινών και σημαντικών θρεπτικών συστατικών, που συμβάλουν στη υγεία του πεπτικού συστήματος.