Ένα ενοχλητικό φαινόμενο στην εξωτερική μας εμφάνιση, είναι οι κιρσοί στα πόδια. Δημιουργούνται συχνά, σε όσους έχουν περιττά κιλά ή άτομα που η εργασία τους απαιτεί πολύωρη ορθοστασία. Οι κιρσοί στα πόδια μπορεί επίσης να εμφανιστούν από την έλλειψη σωματικής άσκησης και την καθιστική ζωή.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, καθώς συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά και πολλά λιπαρά, συμβάλουν στην εμφάνιση τους. Δημιουργούνται επίσης από κακή κυκλοφορία του αίματος, από χρόνιες φλεγμονές ή αδύναμες και φθαρμένες βαλβίδες στις φλέβες (μπορεί να προκληθεί διάταση στις φλέβες και έτσι να δημιουργηθούν κιρσοί στα πόδια). Οι λόγοι μπορεί να είναι επίσης κληρονομικοί.

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο, είναι η δημιουργία κιρσών να προκαλείτε στα ποδιά, όμως δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος. Απ’ τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνιση τους είναι δύσκολο να φύγουν. Αντίθετα, είναι συχνό φαινόμενο να επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συστατικά στη φύση, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και εξάλειψη. Το καλύτερο είναι, πως δεν απαιτούνται πολυδάπανες θεραπείες για την καταπολέμηση τους.

Κιρσοί στα πόδια, πως να απαλλαγείτε

Το βασικό συστατικό είναι το σκόρδο και είναι κατάλληλο για την θεραπεία των κιρσών.

Υλικά:

  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Κόψτε το σκόρδο σε μικρές φέτες και πιέστε για να βγάλει τους χυμούς του. Βάλτε σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέστε ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια. Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 12 ώρες.

Tip: Να θυμάστε, πριν από κάθε χρήση ανακινείτε καλά.

Οδηγίες:

Απλώστε το λάδι και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή πού υπάρχει το πρόβλημα. Αμέσως μετά τυλίξτε με μία ζεστή πετσέτα και από πάνω με πλαστική μεμβράνη. Για βέλτιστα αποτελέσματα, εφαρμόστε το λάδι κατά τις βραδινές ώρες και φροντίστε να επαναλαμβάνετε καθημερινά.

Προσοχή: Οι φυσικές θεραπείες δρουν συμπληρωματικά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη διάγνωση ή θεραπεία του γιατρού σας. Πριν κάνετε χρήση των βοτάνων, να συμβουλεύεστε πάντοτε έναν ειδικό σε θέματα υγείας.