Μια ιδιαίτερη συνταγή, για να φτιάξουμε νόστιμες κρέπες τιραμισού που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Αποτελεί την πιο λαχταριστή λιχουδιά και μπορεί να γίνει το καλύτερο επιδόρπιο, αφού συνοδεύει ιδανικά όλα τα πιάτα.

Συνταγή για κρέπες τιραμισού

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.σ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ λάδι
  • 300 ml ανθρακούχο νερό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 100 ml ρόφημα καφέ (γαλλικό ή εσπρέσο)
  • 1 συσκευασία σαβαγιαρ

Διαδικασία:

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, σίγουρα θα χρειαστείτε μίξερ. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια κουτάλα και ρίχνουμε μικρή ποσότητα του χυλού στο τηγάνι για να φτιάξουμε το φύλλο. Για να μην κολλήσει η ζύμη μας, έχουμε φροντίσει να αλείψουμε το μαγειρικό σκεύος με ελάχιστη ποσότητα λαδιού. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε απ’ τις δυο πλευρές. Οι τηγανίτες είναι έτοιμες!

Για να φτιάξουμε τη γέμιση:

Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε την κρέμα που μόλις φτιάξαμε πάνω στο φύλλο και βουτάμε στον καφέ, 2 κομμάτια σαβαγιαρ και τοποθετούμε από πάνω. Τέλος, τυλίγουμε την κρέπα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Όταν ετοιμάσουμε και την τελευταία κρέπα, σερβίρουμε για να απολαύσουμε υπέροχη και πεντανόστιμη κρέπα τιραμισού. Μπορούμε να γαρνίρουμε με αλεσμένο καφέ.