Όλοι αγαπάμε το λεμόνι και συνήθως οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε στα φαγητά για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που το χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό και καλλυντικό προϊόν ομορφιάς. Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του, έχει πολλαπλές ωφέλιμες ιδιότητες και επίσης συμβάλει στην περιποίηση της εξωτερικής μας εμφάνισης.

Όταν αναφερόμαστε στο λεμόνι, πρέπει να γνωρίζουμε πως πρόκειται για μια τροφή που ενισχύει την όψη της επιδερμίδας, χαρίζοντας λαμπερά μαλλιά και όμορφη επιδερμίδα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις ιδιότητες του, ως ένα ισχυρό απολυμαντικό και αυτό σημαίνει πως βοηθά ακόμη και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Όπως καταλάβατε, είναι το μυστικό «όπλο» που όλοι έχουμε στο σπίτι, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει στην υγεία, τον οργανισμό, την ομορφιά και σε αρκετές ακόμη πτυχές της καθημερινότητας, καθώς η λίστα είναι ατελείωτη.

Μεταβείτε απευθείας σε κάποια από τις παρακάτω ενότητες

Λεμόνι για ενυδάτωση

Το λεμόνι ενυδατώνει την επιδερμίδα και τα χείλη.

Τα ξηρά χείλη είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων. Για να τα ενυδατώσετε χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Απλώστε μερικές σταγόνες στα χείλη, πριν τον ύπνο και έτσι θα συμβάλλεται να διατηρηθούν ενυδατωμένα.

Φροντίδα για την περιοχή της μασχάλης

Μπορεί να αφαιρέσει τις μαύρες κηλίδες από το σώμα και το σημείο της μασχάλης. Το λεμόνι δρα επίσης και ως φυσικό αποσμητικό. Αυτό το «θαυμαστό» προϊόν της φύσης, περιέχει συστατικά που εξουδετερώνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία του σώματος.

Για να απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Καθαρίζει το δέρμα και απομακρύνει τις τοξίνες, γεγονός που το καθιστά ισχυρό «καθαριστικό», ενάντια στα μαύρα στίγματα του προσώπου. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα, χρησιμοποιώντας μισή κούπα λεμονιού, στη συνέχεια απλώστε λίγο χυμό και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά περίπου. Έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος, κάνοντας το πιο λαμπερό.

Προσοχή: Μη βγείτε στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς.

Εξαιρετική φροντίδα επιδερμίδας

Μπορεί να κάνει θαύματα σε όσους έχουν λιπαρό δέρμα. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο χυμό του και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο. Κάντε τη συγκεκριμένη θεραπεία κάθε βράδυ. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσετε λείο και απαλό δέρμα.

Μειώνει τα σημάδια του δέρματος

Απλώστε λίγο χυμό, απευθείας στη περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και αφήστε για 15 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε καλά και με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε και θα αποτρέψετε, την εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα. Να θυμάστε ότι, η θεραπεία πρέπει να γίνεται κατά τις βραδινές ώρες, αφού η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα.

Λεύκανση και ενδυνάμωση νυχιών

Φυσικά και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμη και στα νύχια. Είναι μια ακόμη ευεργετική ιδιότητα του λεμονιού προς τον άνθρωπο. Ανακατέψτε μικρή ποσότητα από χυμό λεμονιού, μαζί με ελαιόλαδο, εφαρμόστε στα νύχια και θα αφαιρέσει τα σημάδια που τυχόν υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε επίσης να τα ενδυναμώσετε.

Λαμπερά μαλλιά

Για το τέλος, αφήσαμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στα μαλλιά μας. Είναι ίσως από τις πιο κοινές χρήσεις του λεμονιού, για την περιποίηση της εξωτερικής μας εμφάνισης. Απλώστε μικρή ποσότητα χυμού στα μαλλιά και σταθείτε στον ήλιο για ελάχιστα λεπτά. Η τρίχα θα αποκτήσει την επιθυμητή λάμψη. Αν θέλετε μόνιμα αποτελέσματα, επαναλάβετε τη θεραπεία μια φορά την εβδομάδα.

Αν όλα αυτά δε σας έπεισαν, πως το λεμόνι είναι ένας πραγματικός θησαυρός της φύσης (που όλοι έχουμε στο σπίτι). Τότε, πρέπει να δείτε μερικές ακόμη σημαντικές συμβουλές, που σίγουρα θα πείσουν και τον πλέον «δύσπιστο» αναγνώστη!

Ο αρωματικός καρπός για υγεία και ομορφιά.