Ο «εφευρέτης» του πρωινού που αποτελείται από μια μπανάνα και νερό, υποστηρίζει πως αυτή η συνήθεια μπορεί να μειώσει σημαντικά το σωματικό βάρος, ανεξάρτητα τι θα φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δίαιτα είναι γνωστή ως «Πρωινή μπανάνα» και είναι αρκετά απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε.

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί η συγκεκριμένη διατροφή θεωρείται αποτελεσματική;» Έγκειται στο γεγονός, πως η μπανάνα συμβάλλει στην καλύτερη πέψη και τόνωση του μεταβολισμού.

Το δεύτερο θετικό πρόσημο, είναι η πλούσια περιεκτικότητα της μπανάνας σε έναν συγκεκριμένο τύπο άμυλου, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έτσι χωνεύεται αργά, απαλείφοντας την αίσθηση της πείνας και εν μέρει εμποδίζει την απορρόφηση υδατανθράκων.

Όσοι αποφασίσετε να εντάξετε τη συγκεκριμένη διατροφή στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, πρέπει να έχετε υπόψιν, πως το τελευταίο γεύμα της ημέρας καταναλώνεται μέχρι τις 8 το βράδυ και φυσικά, αποφύγετε το επιδόρπιο μετά τα γεύματα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ, απαγορεύονται και οι μπανάνες πρέπει να είναι φρέσκες, σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ώριμες ή κατεψυγμένες.

Ημερήσιο μενού για δίαιτα με μπανάνα και νερό

Πρωινό

  • 1 ή 2 μπανάνες, μέχρι να χορτάσετε.
  • 1 ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Μεσημεριανό γεύμα

Φάτε κανονικά το τυπικό γεύμα που καταναλώνετε συνήθως. Προσέξτε η μερίδα να έχει κανονική ποσότητα. Δεν πρέπει να γίνεται υπερβολική κατανάλωση φαγητού και ως συνοδευτικό προτιμήστε φρέσκια σαλάτα.

Σνακ

Το απόγευμα είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ελαφριού σνακ. Αν πρόκειται για γλυκό ή γλύκισμα, τότε πρέπει να φάτε μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Δείπνο

Το δείπνο, όπως προείπαμε, πρέπει να γίνεται μέχρι τις 8 μ.μ. και να είναι πλούσιο σε λαχανικά. Μη ξεχνάτε, πως δεν επιτρέπεται το επιδόρπιο σε κανένα απ’ τα γεύματα της ημέρας. Η επιλογή του βραδινού φαγητού, είναι στην δική σας κρίση και πρέπει να επιλέγεται πάντοτε με γνώμονα την υγιεινή διατροφή.

Δίαιτα Express – Πως να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά.