Οι τηγανιτές πατάτες είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Αν και πάντοτε υπάρχει η επιλογή να τις φτιάξουμε στο φούρνο ή ακόμα και βραστές. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου, πως οι τηγανιτές πατάτες έχουν περισσότερη αποδοχή, καθώς είναι πιο γευστικές.

Οι τηγανιτές πατάτες μπορεί να προτιμούνται από την πλειοψηφία, παρόλα αυτά, είναι ελάχιστα υγιεινές και φυσικά, απαγορευτικές σε μια ισορροπημένη διατροφή ή όταν θέλουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Η γεύση τους σίγουρα είναι μοναδική και αναντικατάστατη, όμως δυστυχώς, δεν είναι για πολύ. Η καλύτερη επιλογή είναι να μαγειρεύονται βραστές ή στο φούρνο, διότι με αυτό τον τρόπο είναι πιο υγιεινές και κατάλληλες για κάθε διατροφή.

Επειδή οι πατάτες φούρνου είναι μια εξίσου γευστική πρόταση, θα δούμε πως μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με τις τηγανιτές. Με ένα απλό μαγειρικό τρικ, θα τις κάνουμε πιο τραγανές και θα καταφέρουμε να μοιάζουν περισσότερο στο αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Για να γίνουν οι πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Καθαρίζουμε την πατάτα και κόβουμε σε λωρίδες, ώστε το σχήμα να θυμίζει τις τηγανιτές. Τοποθετούμε τις στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο, όπως κάνουμε συνήθως.

Όταν τις βγάλουμε θα διαπιστώσουμε πως έχουμε πετύχει τραγανό αποτέλεσμα που μοιάζει με οπτικά και γευστικά, με την τηγανιτή πατάτα. Να είστε σίγουροι, πως κανείς δε θα καταλάβει το μικρό μας μυστικό.

Extra tip: Αν θέλετε να έχετε ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα, βάλτε να βράσουν για 5 λεπτά, πριν μπουν στο φούρνο. Μπορείτε να προσθέστε στην κατσαρόλα, κρεμμύδι και ζωμό βοδινού. Η γεύση τους θα σας αποζημιώσει!