Μια συνταγή για να φτιάξουμε σπιτικό γαλάκτωμα για περιποίηση προσώπου, που αποτελείται με αγνά, φυσικά υλικά και βότανα. Τα συστατικά της συνταγής υπάρχουν σε κάθε σπίτι και θα μας χαρίσουν λεία, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Έχουμε φτιάξει μέχρι σήμερα πολλές μάσκες ομορφιάς και σπρέι καθαρισμού της επιδερμίδας. Έφτασε η ώρα να δούμε πως θα παρασκευάσουμε γαλάκτωμα με βότανα, για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Μη ξεχνάτε, η ομορφιά «είναι στο «χέρι μας». Γιαυτό, πάντοτε προσέχουμε το εαυτό μας, για να δείχνουμε όμορφες κάθε μέρα, όλη μέρα.

Περιποίηση προσώπου με γαλάκτωμα βοτάνων

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. καλέντουλα
  • 2 κ.σ. χαμομήλι
  • 2 κ.σ. ροδοπέταλα
  • 500ml Γάλα

Διαδικασία:

Εύκολο στη παρασκευή, το συγκεκριμένο γαλάκτωμα είναι ιδανικό για περιποίηση προσώπου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσουμε σε ένα μπολ τα βότανα (να είναι αποξηραμένα), μαζί με το γάλα. Στη συνέχεια ανακατεουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο. Αφήνουμε για 24 ώρες, ώστε το γάλα να απορροφήσει τις ιδιότητες των βοτάνων.

Μετά από μία ημέρα, σουρώνουμε και τοποθετούμε το υγρό σε καθαρό βάζο. Αυτό ήταν, το γαλάκτωμα είναι έτοιμο για χρήση!

Οδηγίες:

Σε λίγο βαμβάκι, ρίχνουμε μικρή ποσότητα απ’ το γαλάκτωμα και τρίβουμε απαλά το πρόσωπο, μέχρι να καθαρίσει πλήρως η επιδερμίδα. Αυτό θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα του καυσαερίου ή του μακιγιάζ, που έχουν συσσωρευθεί στην περιοχή του προσώπου.

Με αυτόν τον τρόπο η περιποίηση προσώπου γίνεται παιχνιδάκι και εμείς θα απολαμβάνουμε πάντοτε καθαρή επιδερμίδα, που «ακτινοβολεί» υγεία και ομορφιά. Χαρείτε καθαρό και όμορφο πρόσωπο με τη βοήθεια των βοτάνων.