Ο λεκές που δημιουργείται στα ρούχα από το μέικ απ, είναι μια δύσκολη περίπτωση και σίγουρα έχει τύχει στις περισσότερες. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί και να καθαριστεί το ρούχο και ειδικά αν μείνει πολύ καιρό πάνω στο ύφασμα, θα μας παιδέψει αρκετά μέχρι να το βγάλουμε.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε με 3 απλούς τρόπους, να αφαιρέσουμε ακόμα και τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες που δημιουργήθηκαν από απροσεξία όταν στα ρούχα έπεσε μέικ απ. Πρόκειται για εύκολη διαδικασία που αποδεικνύει πως δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

Πως θα φύγει ο λεκές από μέικ απ στα ρούχα

Όταν διαπιστώσετε πως το ρούχο λερώθηκε, βγάλτε το αμέσως και με μία οδοντόβουρτσα καθαρίστε τη λερωμένη επιφάνεια. Οι κινήσεις πρέπει να ξεκινούν από έξω και να καταλήγουν στο κέντρο του λεκέ, διαφορετικά αντί να φύγει, ο λεκές θα εξαπλωθεί . Αμέσως μετά ρίξτε στο σημείο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε μισή ώρα να δράσει. Πλύνετε το ρούχο ή ξεβγάλτε καλά και αυτόν τον τρόπο θα διαλύσετε το λεκέ μια για πάντα.

Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό και αμμωνία.

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι: 100 γρ. νερό προς 1 γραμμάριο αμμωνίας. Βυθίστε το ρούχο μέσα στο διάλυμα και τρίψτε ελαφρά. Τέλος, βάλτε να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο και να είστε σίγουροι πως θα καθαριστεί πλήρως.

Πως να αφαιρέσετε την πούδρα

Σώστε τα πουκάμισα, τις πετσέτες ή οτιδήποτε έχει λερωθεί με σκόνη από το μακιγιάζ, ακολουθώντας τα βασικά βήματα καθαρισμού που θα σας λύσουν τα χέρια:

Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να τρίψετε την λερωμένη επιφάνεια: Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι φτιάξετε ένα διάλυμα από λευκό ξύδι και νερό, που θα απομακρύνει τις μουτζούρες.

Πριν κάνετε χρήση του διαλύματος, δοκιμάστε στην άκρη του ρούχου, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποχρωματισμού.

Χρησιμοποιήστε το μείγμα, τρίβοντας με ελαφρές κινήσεις τη λερωμένη επιφάνεια και να είστε σίγουροι πως σε λίγα λεπτά, το ρούχο θα είναι πεντακάθαρο.

Για καλλυντικά υγρής μορφής

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να τους αφαιρέσει από ρούχα, χαλιά, ακόμη και πουκάμισα. Βάλτε μικρή ποσότητα και τρίψτε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή καθαρό πανί.

Αν ο αφρός από μόνος του, δεν καθαρίσει τελείως το ύφασμα, τότε μπορείτε να παρασκευάσετε ένα διάλυμα από ελάχιστες σταγόνες οινόπνευμα και νερό. Τρίβετε με απαλές κινήσεις στο σημείο που λερώθηκε και αμέσως μετά τοποθετείτε στο πλυντήριο.

3 έξυπνες λύσεις καθαρισμού για να φύγει ο λεκές από μέικ απ ή το μακιγιάζ, που ήρθε σε επαφή με τα ρούχα. Δοκιμάστε το και θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα καθαριότητας.

Έχετε να μας προτείνετε καλύτερη λύση;

Μικρά καθημερινά, μυστικά καθαρισμού, που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και τα πάντα γύρω σας να λάμπουν. Αν έχετε να μας προτείνετε κι άλλες λύσεις, στείλτε μας σε μήνυμα τα δικά σας μυστικά καθαριότητας.