Φτιάχνουμε κεραλοιφή για να προστατέψουμε τα χέρια από το κρύο και να απαλλαγούμε από την ξηροδερμία. Αποτελείται με αγνά, φυσικά υλικά και μπορούμε να την εφαρμόσουμε απευθείας στο δέρμα.

Θα επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει στην επιδερμίδα, καθώς είναι κατάλληλη για ενυδάτωση και αντιμετώπιση ερεθισμών του δέρματος, ή ακόμη και για μικρού βαθμού εγκαύματα.

Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο σε πολλές εφαρμογές, ενώ σε συνδυασμό με ελαιόλαδο μπορεί να κάνει «θαύματα». Καθώς το μελισσοκέρι από μόνο του δεν μπορεί να ενυδατώσει την επιδερμίδα, κρίνεται απαραίτητος ο συνδυασμός του με έλαια, για να παράσχει την κατάλληλη ενυδάτωση στο δέρμα. Έτσι, με την ανάμειξη δημιουργείται η περίφημη κηραλοιφή, που παρέχει σημαντικές ιδιότητες στο δέρμα.

Με βάση το καθαρό κερί μέλισσας, είναι μία αλοιφή φτιαγμένη από τα χεράκια μας, για τα χέρια μας. Είναι ιδανική για τσιμπήματα από έντομα, μικρής σε έκτασης εγκαύματα και άλλες δερματικές ενοχλήσεις. Εφαρμόζουμε καθημερινά στα άκρα, για να τα ενυδατώσουμε και να τα διατηρήσουμε λεία και απαλά.

Πως να φτιάξουμε κεραλοιφή

Υλικά:

  • Καθαρό κερί μέλισσας (μελισσοκέρι)
  • 1 Ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. τριμμένη μαστίχα Χίου

Διαδικασία:

Βάζουμε 1 κομμάτι καθαρό κερί μέλισσας σε αυτοσχέδιο μπεν μαρί (θέλουμε χαμηλές θερμοκρασίες). Μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε 1 ποτήρι ελαιόλαδο. Αφήνουμε ως έχει σε χαμηλή φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να γίνει η μίξη των ελαίων. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Όταν αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του μείγματος, θα διαπιστώσουμε πως αρχίζει να στερεοποιείται. Πριν σφίξει τελείως, χτυπάμεε με σύρμα το ασπράδι του αυγού και ρίχνουμε στο μείγμα, απομένει να προσθέσουμε μια κουταλιά τριμμένη μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, μοιράζουμε την κηραλοιφή σε μικρά βαζάκια και μόλις αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου είναι έτοιμη για χρήση.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, την περιεκτικότητα σε μαστίχα Χίου. Η μαστίχα είναι γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα. Η αλοιφή που παρασκευάσαμε δεν ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες.

Πάρτε την πάντα και παντού και χρησιμοποιήστε ανά πάσα στιγμή για να ενισχύσετε την υγεία της επιδερμίδας.