Έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές πόσες δόσεις βγάζει ένα μπουκάλι, όταν θέλουμε να υπολογίσουμε την ποσότητα των μπουκαλιών που θα χρειαστούμε στο πάρτι ή τη γιορτή. Για να μη στερέψουμε από ποτό, ανάλογα τους καλεσμένους υπολογίζουμε να προμηθευτούμε τη σωστή ποσότητα για να τους κεράσουμε.

Τις περισσότερες φορές πέφτουμε έξω, είτε αγοράζοντας παραπανίσια μπουκάλια, με αποτέλεσμα να περισσέψει αρκετό ποτό, είτε στη χειρότερη περίπτωση να υπολογίσαμε λάθος και τελικά τα ποτά δεν έφτασαν για όλους. Άλλες τόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί, πόσα ποτήρια βγάζει ένα μπουκάλι κρασί, ουίσκι, βότκα ή τζιν; Σίγουρα στο γιορτινό τραπέζι ή όταν έχουμε καλεσμένους, μας απασχολεί πόσο θα πιούν ώστε να φτάσει για όλους.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε πόση ποσότητα βγάζει το κάθε μπουκάλι, ανάλογα με το ποτό που περιέχει.

Η λίστα που ακολουθεί και τα ποτά που περιέχει, μας δίνουν:

  • Βότκα: 20 δόσεις (37.5ml / ποτήρι)
  • Ουίσκι: 20 δόσεις (37.5ml)
  • Τζιν: 20 δόσεις (37.5ml)
  • Λικέρ: 10 δόσεις. (75ml)
  • Κρασί: 5 δόσεις (150ml)

Όταν λέμε δόσεις, εννοούμε την προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να έχει το κάθε ποτήρι ανάλογα με το ποτό. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι γεμάτο και να ξεχειλίζει μέχρι επάνω, αλλά να είναι γεμάτο μέχρι τι μέση και λίγο παρακάτω. Μη ξεχνάτε στη βότκα, το τζιν και το ουίσκι, η κατάλληλη ποσότητα μαζί με πάγο, φτάνει στη μέση του ποτηριού. Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό και πάντα με εγκράτεια, διότι η κατάχρηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εθισμού και υγείας.