Συνεχίζουμε με εύκολες συνταγές και ακολουθεί το δεύτερο πιάτο, το οποίο αποτελεί ακόμη ένα υγιεινό γεύμα. Αν ξεμείνατε από ιδέες για το καθημερινό μενού ή θέλετε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό δείπνο με λίγα λιπαρά και ακόμα λιγότερες θερμίδες, τότε έχετε πετύχει διάνα. Στο άρθρο που ακολουθεί θα σας προσφέρουμε εύκολες συνταγές που είναι ταυτόχρονα πολύ νόστιμες. Οι συνταγές που ακολουθούν θα σας δώσουν μερικές ιδέες για νόστιμα πιάτα, που ακόμα και τα παιδιά θα τις λατρέψουν.

«Ριζότο» κριθαριού με κοτόπουλο και μανιτάρια

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. κριθάρι
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία:

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και προσθέτουμε κρεμμυδάκια και σκόρδο, τα οποία τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να τηγανιστεί για 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το κριθάρι και ρίχνουμε κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και περίπου 750 ml από το ζωμό.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει. Ωστόσο, φροντίζουμε να ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι!

Εύκολες συνταγές για υγιεινή διατροφή.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Καλή όρεξη!!