Υγεία – Πλήρης οδηγός υγείας

Το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία. Ως προς αυτό, πιστεύω δεν υπάρχει κανείς που θα διαφωνήσει. Αν και λίγο πολύ όλοι συμφωνείτε, μόλις το καλοσκεφτούμε θα διαπιστώσουμε πως κάνεις δεν νοιάζεται να διασφαλίσει μια ζωή γεμάτη υγεία. Όσο είμαστε υγιείς, δε μας απασχολεί ιδιαίτερα το αύριο, μόλις όμως συμβεί κάποια σοβαρή πάθηση, τότε «ξυπνάμε» και αναρωτιόμαστε «μα καλά δεν μπορούσα να προσέξω νωρίτερα για να μην τρέχω τώρα;».

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το ρητό που χρησιμοποιούν οι γιατροί για την πρόληψη «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» και δεν έχουν άδικο. Γιατί θα πρέπει να αρρωστήσουμε, για να συνειδητοποιήσουμε πως δεν ήμασταν αρκετά προσεχτικοί με τον εαυτό μας;  Ας είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από την εκάστοτε αρρώστια, δίνοντας περισσότερο χρόνο στη φροντίδα της υγείας μας.

Φυσικά μη σκεφτεί κανείς, ότι πρόληψη σημαίνει να έχουμε υπερβολικό φόβο για το παραμικρό ή να κλειστούμε μέσα στο σπίτι «για να μη μας βρει το κακό». Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε αυτό, διότι τότε πάμε στο άλλο άκρο και φτάνουμε ακόμα και σε αρρωστημένες καταστάσεις.

Τέσσερις βασικές καθημερινές αλλαγές, μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την υγεία μας. Πρέπει στην αρχή να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να ξεκινήσουμε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Άλλωστε ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης έλεγε ότι, «όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο». Φυσικά πάντοτε σε συνδυασμό με σωματική άσκηση και μη ξεχνάτε ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Όσο μεγαλώνουμε, χρειάζεται να κάνουμε ένα γενικό τσεκ απ, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ή κάθε 6 μήνες. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνουμε τις ασθένειες που θα μας ταλαιπωρούσαν στο άμεσο μέλλον.

Χρήσιμες συμβουλές υγείας που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Σε τον πλήρη οδηγό υγείας, θα δούμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες σύγχρονες αρρώστιες. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο «βαριές» περιπτώσεις, όπως τις έχει δημοσιεύσει όλα αυτά τα χρόνια το Votanonkipos.gr. Επίσης θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε από που προήλθαν και πως μπορούμε να τις θεραπεύσουμε. Για να μειώσετε κάθε πιθανότητα να αρρωστήσετε, το οποίο και ευχόμαστε, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τις παραπάνω βασικές συνήθειες σε καθημερινή βάση.

Σε κάθε περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στα θέματα που ακολουθούν, για να γνωρίζετε από πριν και να προλάβετε «το κακό στη ρίζα». Επειδή σήμερα πιάσαμε τις παροιμίες, ας πούμε ακόμη μία για το τέλος, «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» λέει σοφά ο λαός μας, γιαυτό αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί.

Ο απόλυτος οδηγός υγείας, για ότι σας απασχολεί, μέσα από τα άρθρα που παρουσιάσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο οδηγός μας είναι χωρισμένος σε κατηγορίες, για να σας διευκολύνει στην αναζήτηση.

Καρκίνος:

Ωτορυνολαρυγγολογικά προβλήματα και αλλεργίες:

Υγεία στα άκρα:

Πεπτικό σύστημα:

Περισσότερη υγεία με τη βοήθεια των βοτάνων